Sunday, January 9, 2011

Maher Zain minat Yuna


Gambar rembat google

Antara sebab kenapa gua moderatekan komen sejak sebulan ni adalah untuk men-trek komen komen entry yang lama lama. Bukan ada sebab apa pun. Komen komen lu orang gua tak tahan pun, semua lepas tarak hal. Tak rock la tahan tahan komen ye tak?.

Ok ini ada satu komen (sebanarnya banyak, tapi gua pilih yang ni sebab dia baru komen kelmarin) pasal entry Maher Zain. (klik)

Tengok apa dia tulis:

*****
Anonymous said...

FdausAmad dan penyokong-penyokongnya,

Tulisan kamu dan penyokong kamu telah melampaui batas apabila kamu menfitnah Mahir Zain dan orang-orang lain seolah-olah kamu ini hamba Zionis. Apa yang jelas ialah Maher Zain sekarang sedang berusaha menjadi hamba Allah yang lebih baik dan lagu-lagu Islam beliau berjaya menarik perhatian orang Islam dan orang bukan Islam kepada Islam tetapi sebaliknya kamu bersifat seperti syaitan yang amat bencikan Islam. Apakah kamu berharap dengan menfitnah Maher Zain, kamu telah berjaya menghapuskan Islam? Kamu akan gagal sebagaimana Abu Jahal dan Abu Lahab yang telah gagal !

Kamu tanpa merasa malu membuat fitnah dengan bebas kerana kamu masih hidup tetapi kamu lupa bahawa pada suatu waktu nanti kamu akan mati dan fitnah itu akan menjadi beban kamu di akhirat nanti.

Tidakkah kamu tahu bahawa Al-Qur'an menyuruh orang Islam memerangi mush Islam seperti kamu untuk menghapuskan fitnah kamu kerana fitnah itu lebih buruk dari membunuh?

****

Isi kandungan komen ni simple je sebenarnya - Dia tuduh gua fitnah Maher Zain dan gua seperti hamba zionis, bersikap seperti syaitan dan gua akan gagal macam Abu Jahal dan Abu Lahab dan juga gua musuh islam.

Kahkahkahkah!!....Kahkahkahkah!!

Benda dah 3 bulan lepas punya cerita..

Woii lu sekolah ke tak sekolah ni?,

Kalau sekolah darjah berapa?, Reti baca ke tak reti baca?, paham ke tak paham?, ke buat buat paham?,

Ni mak ayah tak marah ke baca baca blog orang ni?, kahkahkah..

Ada fesbuk ke tak?, Twitter ada?

Makwe ke balak?, kalau makwe gua nak join lu punya usrah..ajak kakak Naqibah sekali.
kahkahkah..

Kalau balak, pergi la jahanam!, kahkahkah..

Woii woii..Bodoh ni..ada 2 jenis; Boleh boleh diajar dengan Bodoh yang tak boleh diajar..

Lu jenis bodoh yang mana?,

Ke jenis bodoh piaanngg???

Ehh ni haa lagi satu..

Lu ni Syiah ke Sunni?,

Kalau Sunni, lu sunni Jordan ke Sunni Mesir?.

Tapi kalau Syiah..jaga jaga jaga jaga!!, nanti kena serbu woii!

Kahkahkah!...kahkahkahkah!

Dah la..dah la..gua nak pergi mandi,

Konsert AJL25 nak start kejap lagi. Rugi pula kalau tak tengok Yuna menyanyi pakai tudung. Mesti semua penonton perempuan boleh insaf pakai tudung macam Yuna lepas ni ye tak?

Lagi satu hal gua terkilan sangat ni, makwe makwe iluvislam ni mana?, Ambooiii...sorang pun tak datang sini..kalau dengan gua sombong betul lu orang ye..kalau dengan Maher Zain, bukan main lagi..

Kehkehkehkehkehkehkehkehkehkeh.

51 Nasihat Ikhlas:

Alexandriana Alia said...

Hahaha. bodoh piang barangkali..

tak minat ah Yuna. Faizal Tahir Rocks!

fatt said...

kah kah kah...apa punya turr da!!
gua nak tido..nanti bangun tgk result je..hahaha~

iz @ aako89 said...

saya suka baca blog ini..cuma nak bg pendapat leh??kat blog achieve x best camnie..leh x yang leh tgk satu2 entry tu??suka baca entry2 lama hang..

Al-Aidid said...

jenis bodoh dan pemalas...
bodoh x leh di ajar dan malas nak kenal apa itu islam serta berfikir plus bengong...
API rock!!!

Bozu said...

betul la apa dia cakap tu. gua sokong dia. lu mesti dihapuskan pasal lu dah menabur fitnah..

Raja Fiqri said...

tak abis lagi cerita sunni dengan syiah ni.

hahahha

Encik Tikus said...

aku minat yuna gak, bagias

LS said...

gua rasa anon tu tak faham apa itu

SARKASTIK sebab dia sendiri perangai mcm sarkas punya singa.

koben said...

Apahat.. apahat..? Sori lama tak baca blog hang..blurr

Fa-T said...

sarkastik la anon...
sarkastik...

pikaka said...

hehe.salam.

sng cer 2 2 pun ade salah ngn betulnye.pandangan masing2.
mungkin dia x brape nak paham cara penulisan bro la tu.
plus die nye komen pun cam agak melampau jugakla klo nak menegur pun.ngeh2

Fauzul Amir Musa said...

bai
ko tnya budak tu hukum tajwid dlu..jgn smbang syiah lg.tu da tahap tok2 guru..

haza said...

haha, terbaek!.
gambar rembat 2 mmg x bley bla...
mungkin tu geng2 kakak naqibah, depa ada yg x setel lg tuh..

REPUBLIK N9 said...

bro, lu tanyer die dah sunat ke belum ha3...

cek chun said...

izinkan aku gelak dulu naa..
kahkahkahkah

kalo bab artis ja, pulun sampai tak ingat duniya.
baca dan fahami betoi2 la apa yg orang tulis, pastu baru la komen kaw2.
baru la tak nampak mcm akai letak kat lutut.

hentakbelipat said...

pehhhhh tuju terus tuh..hahaha habis jahat dah die kate kau nih

bobp said...

Anonymous tu salah tafsir tuu... mungkin pergaulannya belum luas lagi... justeru tahap pemikiran juga agak terbatas... tak boleh nak baca yang tersirat... salah tafsir tuu.. kot???

ayobkelubi said...

eh, tak abis lagi pasal ni ke?.

adus.

kalau tak puas hati, buat pengaduan takpun tulis surat hanto sokabau!.

pakudinding said...

cube tanye die, ade x die join geng2 terkinja2 mase konsert tu..

kah kah kah!

b3nzy said...

emo betul cik/encik anon. gamaknye nanti dia jawab, yuna tak bertudung cara yg betul pulak. muka kalo size2 akak kat gambo atas tu, mmg tak sesuai la pesen yuna ye dak?
ater dah mcm blog gosip artis pidomat ni.

mohd azhar said...

hahahahahha
nei stock anon yg baca stail ayat lurus2 jer bro.lepas nei lu kena buat kelas baca ayat bengkok2.hhaha

fiza sarawak said...

ada jugak manusia cmni ek?
penulisan bro fdaus ni punye la kritis tp bley plak die slh fhm.aku x taw la tang mne yg smpai memfitnah si kacak maher zain tu.baca dgn akal la woi!

Abang Ben said...

akhirnya aku beli CD Maher Zain (yang original). Aku dengar dan...

AKU JADI PEMINAT!!!

Kalau dia datang sekali lagi buat show, I'll make sure I'll get the front seat sambil menyanyi mengangkat tangan. Yessss!

AMMOSHAM said...

kah kah kah

lu memang betul2 true sunni. mati2 gua ingat lu syiah...kah kah kah kah

hidup pidaus!!!

Kasut Karipap said...

hahahaha..
ngatkan dah setel isu ni..
ada lg rupanya yg tak paham...

kuikuikui..

Maryam said...

bro,
nak track komen kat entri lama-lama bleh set kat comment setting tanpa melibatkan moderation komen-komen kat entri baru.. :)

Anonymous said...

salam..x paham r..pe kaitan dgn yuna?
xder sebut pun psal maher zain dgn yuna lam entry ni... bleh terangkn skit?...yg mengomen kat atas tu sesedap rase je nak ckp org camtuh.. nak bekap maher zain pun agak2 r.. x yah r nak samakan org dgn abu lahab n sbagainya yg x sdap mata membaca...hehe

~budakbarubelajar~

lalink7 said...

tah hape2 la pengomen tue..sakit jiwa..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

WAKAKAKAKAKAKAH..
HU HUK..ADIK BERADIK ZAIN ..TAK KAN TAK BULEH DI KOMENT...WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAK

fafa punya said...

kesian dia kan.
tak siuman.
dungu barangkali.
otak besar batang mancis.

Nobita Sensei said...

Dengar cerita Maher Zain pun minat Manov selain Yuna.

JAIRO said...

aku dah tau pengomen tu bukan apa dia just bodoh yang dipelihara....

bukan tony fernandes said...

kehkehkeh..
"Mesti semua penonton perempuan boleh insaf pakai tudung macam Yuna lepas ni ye tak?"
part tu memang aku suka.
kepada itu anon yang entri ini didedikasikan,
sila belajar seni 'baca dalam antara garis'.

afiq. said...

anon lagik. pedulik kan aje pidomat. dia x faham, pastu nak merepek bebukan. ceh!

Kelon Eric Bana said...

aku rasa, dah sampai masa kalau kau nak berdakwah, kau kena cerita direct aja.

bila kau buat tulis sinikal bab2 mutasyabihat nih, orang fikir pelik2 pulak.

jalan terbaik elakkan fitnah kut?

Kelon Eric Bana said...

sbb dari komen2 aku baca memang macam ramai jer adik2 ni semua yang tak pandai lagi nak berbahasa sarkastik.

bukan apa, aku nampak satu benda tak elok nih, pakat ramai dok kondem kondem.

no no no...cek tak suka lah macam nih..

oranglidi said...

terbaik la pidomat!! hang tarbiah sket kak naqibah depa tu. kasi masuk usul isyrin skali.

PaidenRich said...

Salam....bro....aku x reti lak nak komen kat sini...soly klu menyampuk...aku rasa budak 2 tansion kut....atau blear ang agama.....anyway bro beranilah....

Anonymous said...

haha..celakak!! gua pun baru kena bambu tu hari pasal post beberapa soalan kat facebook :

AJL buat kat stadium putra kan?

pukul berapa penonton dibenarkan masuk?

berapa jumlah penonton?

berapa kapasiti surau Stadium Putra?

Berapa isipadu air digunakan di stadium putra untuk ambil wuduk solat asar, maghrib, isyak?

hahaha...

Farihah Ahmad said...

budak baru nak kenal dunia, bagi la peluang....

Asparados said...

kah kah kah
ikan paus jadian pakai tudung..
ikan paus jadian nampak maher zain..
ikan paus jadian teringin bergambar...
dalam hati dah berbunga2...
teringin nak nyendeng gesel2 dengan maher zain...
tak dapat peluk,dapt bergambar rapat2 gesel skit2 pon jadi lah..

kah kah kah tudung bukan jaminan dan benteng kebitchy'an...kah kah kah

Tempayan Pecah said...

Aku belajar tak tinggi..
so aku tak paham..

Aku tak paham..
entri tue bukan lu tembak peminat Maher zAin ka?..

apesal plak diorang kata lu fitnah Maher Zain?..

SUXX said...

manager non muslim tempat gua mintak gua bluetooth lagu Insyallah , Maher Zain dua hari lepas. Gua pun tanya lah wah u pun minta ek lagu tu. Dia pun reply kat gua, a'ah aritu masa drive nak dtg keje kt radio pasang sayu2 pulak rasa hati, rasa lain mcm. oh gua tak cakap banyak terus bluetooth.

kwn gua g kat sebelah sebelah terus ckp kt manager gua tu, wah u suke ha itu lagu, blh convert la..sambil gelak.

manager tu reply, wah kalau saya suka dengar terus kena convert ke, haiyoo"

and bagi dorang ni dgr sb sedap je bkn nak kaji lagu tu. mcm kita dgr Black Sabbath main dgr jelah bukan nak taksub sgt pun.

tapi lama2 mana tahu lagu tu blh sejukkan hati beliau.end.

α.φ.a.k. said...

gua dh penat emo tahap cipan gaung kt entri ori lu pasal benda alah ni, panat tau,penat!

mau mengigau aku pasal hal ni, tertekan tau, tertekan!

eqainlalaland said...

Maher Zain nye pasal tetibe ramai lak yang pro bab agama. Kut pro bebetol, Alhamdulillah la.Kut pro nyanyi lagu Maher Zain je...

Anonymous said...

kalau nak insaf,dengar lagu hayati lirik je,takpayah pergi konsert pun takpe.kalau setakat nk ambik gambar rapat-rapat baik pergi konsert anuar zain.

Anonymous said...

Ni la masalahnya bila sekadar membaca tanpa memahami apa yang sebenarnya ingin disampaikan oleh penulis blog.Saya tak nampak pun adanya unsur fitnah dalam entri berkenaan maher zain tu. penulis blog sebenarnya nak ajak kita berfikir secara mendalam dan kritis bahawa utk menjadi insan yg lebih baik dan utk menanamkan keinsafan dlm diri ada pelbagai cara.Daripada menghadiri konsert mengapa tidak luangkan saja masa hadiri majlis-majlis ilmu yg lebih bermanafaat. Konsert tetap konsert tidak kiralah apa pun tema konsert yang dibawakan.

Irwan said...

Salam cik Fdaus,

Sila beri tunjuk ajar..

http://aderberani.blogspot.com/2011/01/komen-kepada-maher-zain-minat-yuna.html

Anonymous said...

malam ni aku nak beronani berbahankan gambar maher zain

Anonymous said...

PADA ORANG YANG BERDOSA, BILA MATAHARI DAH TERBIT DARI BARAT... BARULAH MANUSIA MENANGIS MERONTA-RONTA TERKINJE-KINJE NAK BERTAUBAT...
PADAHAL, WAKTU TU, TAUBAT DAH TAKDE MAKNA LAGI... LEPASTU, HIDUP LA DENGAN SENGSARENYE KAT AKHIRAT TEROOOOSSSSS KE NERAKA..... GUD LUCK EVERYBODY. ALLAH NAMPAK APE YG KITE LAKUKAN....

BIARPUN ADA ORG YG TAK SUKE KOMEN NI, MENGATAKAN "ALA, AKU HIDUP LAME LAGI".. "ALA.. AKU MUDA LAGI"...
"ALA... TIME CAMNI LA DIORANG NI NAK ALIM-ALIM.. PADAHAL...."
"ALA.. TAK SYOK LA BRO.. HIDUP KENE LA ENJOY..."
"ALA... KALAU DAH MATI, MATI LA JUGAK.."


KATALAH APE JUA YG NAK DIKATA.. YG PENTING JANGAN SAMPAI MEMPERSENDAKAN AGAMA.....

Anonymous said...

takkan selamenye korang selamat.!!!