Wednesday, June 24, 2009

Gondol buat hal lagi....

1998 - Januari - Kelas Empat Ibnu Sina

Tak selesai lagi kontroversi beruang Koala tahun lepas,

Gondol sahabat gua yang paling lagenda, buat hal lagi..

Masa ni gua baru masuk tingkatan empat.Awal awal masuk balik sekolah memang konfemla takdak belajar apa apa.Kutu kutu lain pun dah lama tak jumpa.Masa 'prep' petang semua kutu melepak kat kelas gua,kelas empat ibnu sina.Apa hal pulak gua nak ponteng prep time time 'happy hour' macam tu.

Gondol macam biasa dia jadi tekong kontrol meja.Dia la yang paling gebang kencang.Budak budak lain termasuk gua dengar saja cerita Gondol.

Topik yang Gondol bukak petang tu adalah berkenaan minat beliau dan keluarga beliau terhadap sukan wrestling.Menurut Gondol,beliau amat amatlah 'deep' sama wrestling.Hari hari masa cuti sekolah,lepas saja balik tolong ayah beliau tebang balak,beliau akan terus menonton video cerita wrestling bersama abang abang dah ayah beliau sekali.Memang dari sekolah rendah Gondol tak berapa nak minat tengok cerita lain,yang dia suka wrestling saja.

Tak cukup tengok wrestling kat video,beliau dan abang abang beliau akan bergusti pulak sesama sendiri sebagai memenuhi aktiviti belah petang.Gondol punya cerita memang setan buat semua budak menganga.Gua pikir,mesti abang Gondol ni jenis jenis King Kong Bundy.

Dah satu jam lebih Gondol tak abis sembang pasal wrestling dia.Dari tengok wrestling,bawak ke lawan wrestling.Tak cukup takat tu,Gondol tambah rencah lagi kata orang kampung pun 'respek' keluarga beliau sebab semuanya kuat kuat ber wrestling belaka.

Dah dekat dekat nak abis waktu prep.Sorang kutu gua tak ingat sapa,buat perangai mulut celupar tanya soalan asas kat Gondol:

"Gondol,dalam banyak banyak brader wrestling tu sapa yang lu paling minat?"

Gondol yang tengah rancak bagi tutorial pasal arena wrestling berenti kejap becakap,dia cuba mengingat siapakah brader wrestling yang menjadi idola beliau sekian lama.

Kutu kutu semua fokus ke Gondol.

Selepas beberapa saat,Gondol bagi jawapan mudah dan 'firm' dalam nada suara terkawal:

"Gua paling minat Maik Taison laa.."

Semua budak termasuk diri gua jadi bercelaru pikiran bila Gondol start petik nama.

Muzammir yang ada penyakit sawan terpaksa rebah tak boleh 'hendel' torture berat macam tu.

Gondol buat tak pedulik.Dia sambung gebang wrestling dia dengan muka Maik Taison ada dalam kepala.Brengsekk!! Tak goyang langsung si Gondol ni!!

***
p/s: Banyak lagi kisah lagenda Gondol diabadikan oleh sahabat gua sorang, lagi encik LucaDeketiak di sini, di sini jugak, di sini pun ada, di sini lagi..dan lagi..

24 Nasihat Ikhlas:

api said...

tingat bpak aku dlu snggup bli mesin tape 2 semate2 tgk gusti.....
huhuhu

DoDu@HaHA said...

haaaahha.. mat tesen men reslin!!.. hahaha

klaka2.. ntah2 die bermula dgn reslin dulu kowt..

baru die mencebori bidang tinju.. mane tahu...

hahha

aque said...

huhuhuhu..
comel rakan anda itu...
huhuhuhu....
;)

Mike Tyson...
hehheh....

sEmut said...

haha

lu punya member macam gua punya member sikit sikit. tapi kutu tapah panggil dia kulop.

noor afzan said...

haha~
mike tyson..??

sayapun boley rebah camnih..

Luca De Ketiak said...

bro, cerita unzur saburrah dgn HBO lu x link. itu cerita legend wajib baca.

oranglidi said...

seb bek 98 xde selsema khinzir lagi.

lu skolah asrama mane?

aien said...

maik taison wakakakaaa

jo said...

gua pon minat wrestling..
yg paling gua suka sapok biki..
hahahaha....

sayanghasni @ yus said...

adeiii...lawak arr..
yang jadi tukang dengar pun sengal jugak..

tgh cuba bayangkan maik taison lawan hulk hogan..
har!har!har!

haruan tasek said...

hampeh punya kawan...sembang tak jatuh...ha..ha..ha

AdiHana said...

hahahahahahahahahahaha....

kojah said...

mana mkn kenduri??ada nasik x??

j.amyemeelea said...

oits! citer pon agak2 lar..kang terbahak gua ketawa nanti terbegik!

;)

sumer citer da baca! nak lagik lagik dan lagik...

oMMy fiRuz said...

legend tul kawan ko si gondol tu ek..terus glamer kat cni..

Ejump said...

lu letak gamba gondol sbjik kt sni..
gua nak tgok gak legend gile ke gondol tuh..
lu org asik wat die bahan je..
xle blah siot !!

Ivy Metaga said...

hehehehe..adeh adeh..konfiden lagi dia sebut nama tu huhu

Din said...

gua dah makan lu punya kenduri beb..
gua dah kenyang..
gua tak dan nak cuci pinggan beb..
sori keja banyak la.. chow.. :)

raja fiqri said...

ade kenuri pe bang.. :D

Lionel Azry said...

takde kenduri pun?
cis tipu gua!

lionteen said...

dtg sudah..
mn mknn kenduri?
mau mkn ni..
haha

syahidahariff said...

rase nak mintak otograp si gondol nih.haha

hajarr said...

serius nak cek an naqib 99
siapakah gondol
haha

Anonymous said...

I got this web page from my pal who informed me regarding this site and now this time I am browsing this website and
reading very informative posts at this place.

Review my site: Adult Games