Friday, June 26, 2009

Lu Angel, Gua Demon...Gua Megatron


Gua tengah beratur nak beli tiket tengok wayang dekat Kampung Tanjong Emas KLCC.Cerita yang gua nak tonton bertajuk Angels and Demons.Gua Beratur agak panjang.Depan gua ada sorang brader umur pun rasanya nak sebaya gua.Gua syak brader ni jenis yang 'underground'.Entah apa aura dia pakai gua yang tenang ni pulak jadi tak tenteram.
Perangai hero yang selalu gua amalkan terhadap kawan sekelas masa darjah empat hilang serta merta.Gua pulak terasa macam diri gua ini budak lembik dimata brader tu.

Gua malas nak pandang pandang brader depan gua tu.Muka dia memang ganas macam bangsat.Rambut dye kaler merah,kerinting beserabut tak tentu hala pulak tu,telinga tindik subang hitam,gelang tangan dia ada besi paku paku , rantai tengkok dia besar lengan , baju t shirt tulis 'Hell Can't Burn Me'.Ada koyak sket kat ketiak.Seluar jeans dia dah iras ke belah seluar mat indon yang repair jamban rumah gua tersumbat tempoh hari.Kasut dia pakai tak payah nak certa la.. kalau anjing tengok pun boleh jadi pucat lesi.

Arghhh Shitt..!! Gaanassnya!!,hati gua berbisik perlahan.

Gua tak berani nak usha lebih.Mau dia hempuk kepala gua dengan gelang besi paku paku tu jadi satu hal pulak.Takkan gua nak tengok wayang dengan kepala berdarah darah?.Gua mana ada senjata nak lawan balik.Nak tumbuk pun tangan dah jarang angkat 'dambel'.Kalau gua lawan dengan terajang, rasa macam tak berapa nak mesra dengan suasana ramai orang macam tu.

Demi me-minimum-kan 'eye kontek',gua buat buat pandang tempat lain.

Dalam gaya rilek yang 'fake' gua terdengar alunan muzik berdekatan gua.Muzik itu ialah sebuah lagu ringtone yang gua pasti keluar dari salah satu henset sundal disekitar gua.

"Percayalahhh..Hatiku Lama Terpendamm..bla bla bla...Dalamm..bla bla bla"

Gua ber-istighfar tak percaya...Apa kejadahkah semua ini??

Brader ganass 'underground' depan gua tu rupanya peminat pejal Datuk Siti kesayangan rakyat Malaysia.

***
Semangat hero gua yang hilang sebentar tadi dah menjelma kembali.Tapi semangat hero gua masa ni lebih berat ke belah jahat.
Tengah brader tu becakap henpon,gua potong barisan dia secara bersahaja.

Guat buat tak paham.Dia usha kering pun gua buat tak paham.

Sampai ke kaunter.
Lepas saja angkat tiket,gua pesan dekat adik jual tiket tu secara bersemuka.Lontaran suara gua kemas dan seimbang.

"Lu kasik sepuluh tiket 'Syurga Cinta' kat brader ganass blakang gua ni..nanti dia bayar..dia nak tempat duduk paling depan"

Brader ganas dengan t shirt Hell Can't Burn Me menggelabah terpingga pingga.
Jiwa lembut macam dia mana berani melawan.

PESANAN:
Lenkali jangan 'dressing' ganas kalau jiwa tu lemah longlai.
Orang putih kata boleh 'misleading'.

p/s:Mungkin gua ni jenis hero yang nama 'Megatron'.Tapi kalau 'Megatron', yang awal awal gua goyang apa hal pulak?,Brengsekk!!.

34 Nasihat Ikhlas:

paiseh said...

utk pengetahuan penulis, Megatron ialah villain. hero adalah Optimus Prime.
dah2.. gi beli tiket transformers nu..!!

.e i k a. said...

jom2 tgk trnsformers

cahayachenta said...

klako la lu pnya citer... gua gelak kering gusi dh..

HuSna aNaK EnCiK aZaHaR said...

hahaha...
dressing mesti setarp ngn jiwa..kahkah

ticnube said...

lawakk giler...ayat tak ble bla..muahaha....:))

Johana S. said...

scene yang menarik utk di pertonton secara live! haha

zaira fitrah said...

hehe.. lawak2..err.. encik, tumpang bg komen yer.. jgn blasah sy.. sy tmpang singgah blog ni jap jer.. hehe..

encik ariff said...

aku pnh kenal ct dulu,

sblm dia kawin datuk k.

DoDu@HaHA said...

siot jahat lu.... skali kua amukkan die..

"abang tadi tu, partner gay I"

haaaa
apecerrr...

Dark Ray™ said...

gua syak itu telefon dia baru curi kat surau.
belum sempat tukar ringtone..

lala said...

heheheh...klakarnye..hahahha...
xbleh blah ah ngn org mcm tu...

jo said...

eleh...
baru pakai gelang paku sikit lu dah kecut...
tak jantan langsung...

ika gawus said...

kata hero kn? ringtone hp lu bunyi lagu ape ek?

♥chentaMAYA™ said...

ahah!
lu nieyh~
pkaian xmengambarkan peribadi la~
kui3~
erk??

nuyuljana said...

kalau hero agak2 pakai ringtone camne eh?

;P

Monkey D Luffy said...

HEI BRO!

LU PUNYA CHAT GUA DAH REPLY...

LAIN KALI BERTANYA DULU SEBELUM BERKATA2

GUA LAYAN SEMUA ORG SAMA RATA...

TAPI LU BARU MASUK PAGE GUA... DAH CAKAP MCM2 YANG TAK BETUL

MAAF LER BRO

mEiZ AraNda said...

hehhehe
kelakar ar lu bro!!

giler ganas ar brother tu..
seb baek x pasang zapin
hehehe

oMMy fiRuz said...

argh!!! dmam transfomerr..harus ku terjah cineleisure mlm ini..

aien said...

bumble bee hehe

tEddY bLuEbeRRy gUrL said...

hahaha,
la cian brader tu bukan die kaco rg pon.
huahuahua

j4l4k said...

Lue Megatron,gue cuma KUTU jer!!!

Luca De Ketiak said...

lu lagi overrated. xkan la mamat tu ringtone dia lagu tu.. tu lagu lama beb. paling koman pun lagu cite spa-Q.

Luca De Ketiak said...

bro, paiseh tu nak betulkan lu. kah..kah..kah.. sorang lagi reader tak paham crite!

Luca De Ketiak said...

masa gua baru belajar taip msg dulu, cekgu gua ajar, kalau dia tulih urup besar tanda dia marah. nape monyet marah sama lu bro. kalo dia nak rilek2, suh dia dtg opis gua. gua br dpt kerani baru.

abuyusof said...

gua jugak pernah jumpa orang macam tu kat kedai mamak hari tu.. keh..keh..keh..
minum air bandung..

api said...

hahahaha....
bangang tol brader tu.....
hahahahaha..

sinar said...

jangan cerita sembang kencang sangat, nanti cerita jadi semakin poyo. sikit2 saja sudah la tipu tuh.

anyway, way to go bro.

tasikmerah said...

hahaha... dressing rilek2 sudah la ye tak...? ha ha.


;p

olin said...

hahah.. syahdu jiwa mamat tu beb dengar kena bayar 10tiket syurga cinta. hahhaa

rozanna anak encek raha said...

gua akan berkata:
KESAHLA PULAK AKU DENGAN KO KAN
then terus potong q
:)

udin said...

part2 len aku bleh caye g. part hang sound suh adik jual tiket tu bg tiket syurga cinta tu aku susah nak caye ar haha

syahidahariff said...

wallaweyhhh..lagu siti mmg xleh blah la kan..
haha..
mamat tu dah habis pk ke nak letak lagu tu jd ringtone.haishh..

Al-Kaput said...

gua pernah jumpa kes sama..
mamat badan ketak2..
timbul sana sini..
tp bukan SITI..
wa cakap sama lu..lagu poco-poco..
bantai gelak sama staff lain..
seminggu jd bahan..

Medi said...

moral yang aku dapat dari cerita ni; pakaian tak menggmbarkn pribadi seseorang ye? tapi yang aku pelik kat sini kenapa agaknya macam ringtone henset lebih menggambarkan peribadi seseorang pulak? jawab-jawab..