Tuesday, July 27, 2010

Puasa datang lagi.


Fateem beritahu gua,

"Bulan puasa nanti, Ateem nak puasa, tak nak makan nasik, tak nak minum susu".

Gua cakap balik pada dia:

"Jangan gopoh wahai anak kecil, kau masih hijau...fikir dahulu sebelum berkata kata".

26 Nasihat Ikhlas:

I am Nortrom said...

semangat Ateem tu penting! yg lain belakang cerita

KeyrOL Zaman Razak said...

perh der..
entry puase 1st yg ak bace..
syabas..=)

fallen angel said...

hehehe... kelakar ni.

deus X machina said...

gua doakan bapa fateem puasa penuh tahun ni

mira ellyna said...

masih ijaoo???

mira ellyna said...

masih ijaoo???

Muhammad Hussaini Khairudin said...

Haha
Apa salahnya kalau kau encourage dia...

Huhu
Tak sabar2 nak masuk bulan ramadhan yang indah ni...

jo said...

biarlah dia..nak belajar puasa...patut bagi sokongan padu...

JePh said...

steady la fateem!

fndrocka said...

hahaha..moral support terbaik pernah aku dengar dari seorag bapa

durianjawa said...

siutttttttt aje!

sD..(; said...

hahaha.. dorong la die.. gud luck adek fateem.. :D

Abdul Munir Sanusi said...

Terbaiklah nasihat lu brader! Anak-anak kecik memang berdarah panas

Sopek said...

1

ptos said...

bapak mcm ada pengalaman...

ptos said...

bapak mcm ada pengalaman...

Fadzlin said...

hihi,fateem2,smgt dia nk puasa.dia minum susu lg ke?:D

-aPi- said...

hahahahaha....
camtu plak da....

lalink7 said...

lor..bagusnye fateem..boleh tunjuk contoh kat bapak2 orang yang xnak brpuasa..siap niat dari sekarang xnak puase..thumbs up to fateem...

makcikrehan said...

carik butang LIKE tak ada plak... I LIKE this one...

Days said...

aiseyh bro.lu patut support niat murni die.tp kan advise lu tu seriyes skema.kalo ayah gua ckp mcm tu mau gua pengsan dgr heee

si ReRiaNg MaTA BuLAt said...

haha..betul2
yang dah kuning nak layu pun belum tentu puasa penuh.

StingRay said...

haha...nak pegi tadika pun macam-macam trick dia buat..

Tak sabar nak tgk apa trick dia kalau puasa.

hentakbelipat said...

kire tu nasihat lu pade diri lu kan?

I want to lose weight said...

Fateem sungguh advanced..

Anak aku lagi sebulan 4 tahun masih tak tau puasa tu apa benda..

Huhuhuhu.. harus tukar masuk Kurnia Bistari gak ni

Kap said...

kasi pancing milo ais, tengok dia tahan tak.