Saturday, May 1, 2010

Retro Matang Gerdu 94



Berdiri tiga dari kiri, brader Kerol Faiezi.

Berdiri dua dari kanan pulak, Jali the smart boy.

Berdiri barisan kedua, pertama dari kiri..cik posmen Mazniati.


Cuba lu orang cari yang mana gua?

Hint: Pakai tie duduk tiga dari kiri.

*****

Masa ni kalau gua tak silap dekat dekat hujung tahun dah. Tengah berdebar tunggu keputusan UPSR, penentu masa depan sama ada boleh jadi insan kamil atau jadi penagih dadah. Yang duduk tengah tengah ada misai muka macam orang India tu memang orang India pun, nama dia cikgu Sivamaniam. Budak budak panggil Sir Siva. Sir Siva ni ajar Bahasa Inggeris. Dia punya bengis bukan main lagi. Setakat "Dah ajar banyak kali tapi bodoh juga ni kenapa?!" memang dia punya motto pengajaran, jenis mengajar tak baca Bismillah. Lu orang cuba tengok betul betul brader yang duduk sebelah sir Siva tu, nama apa gua tak ingat, muka dah nak menangis kena paksa duduk sebelah.

Makwe yang pakai tudung biru tua duduk sebelah Sir Siva belah kanan tu pulak nama dia Faeza. Dia ni timbalan ketua pengawas. Boleh tahan makwe jugak la dia punya popular, adik angkat saja ada lima orang. Sekarang gua dah lost contact dengan fazea ni, sebenarnya dulu pun gua lost contact juga.

Brader yang berdiri belakang hulur kepala depan muka Jali teh smart boy tu nama dia Khairy. Dulu lembik suka menangis bila kena sakat. Tapi itu dulu la..sekarang jangan bergurau bukan bukan, dia dah pandu jet pejuang F-18D Hornet. Gua rasa malu pulak dengan diri sendiri bila dapat tahu Khairi jadi Jet Fighter sekarang. Dulu bukan main seronok lagi gua sorok beg sekolah sampai dia memangis. Kalu gua jumpa dia nanti agak agak dia nak balas dendam tak?

Ok,

Last sekali,

Cuba cari mana pulak Cik Intan?,

jeng... jeng... jeng...

14 Nasihat Ikhlas:

sebelas said...

firsttt...

jawapan : yang duduk ketiga dari kiri..

hahaha

Anonymous said...

2nd!!

~aLiYa~ said...

3rd!

gjiEsaLim said...

cik intan depan lu bro..yg pakai tudung ikat cekik kat tgh3 tu...

Pari Dalam Tin said...

fotografi dolu-dolu mmg senget ehh?
brader, muka GENIUS lu memang xberubah laa.. :) cuma dulu cute semedang je.. muka innocent kan? ;)

Muhamad A Halim said...

wow
gua dulu sk seri siakap?
lu taw x?
matang gerdu mmg musuh wa dulu

GeNgKaPaK said...

hahaha..muke lu beb

BigMek said...

peh..che intan dah jadi kenangan,lu sendiri xtau katne...

p/s:ada peraduan belumbe ke kat komen blog lu ni??

ninaneno said...

cik intan dulu lu cakap dia kat kelas sebelah... kelas sebelah pun join kelas lu bergambar ke?

ke..gua baca tak sampai abeh? ini gambar 1 batch?

Anonymous said...

banyak plak spelling mistakes lu arini.jarang terjadi nih.

NenekPenne said...

orang yang masa kecik2 dulu ala2 manja gitu, sekali besar sudah jadi gagah perkasa..

moral of the story: jangan sakat atau buli kawan2 kat sekolah yer...sebab bila besar nanti tak tau jadi apa...

Nur Syaza Azrudin said...

oi aku tggu jwpan mana cik intan nak dekat sebulan dah x keluar2 pun.

YG MANAAAAAAAAA?

Anonymous said...

pic aku pun ade dlm ni.hehehe

Aqeel said...

gua kunci jawapan . bersimpuh tiga dari kanan ! KONFEM KONFEM!