Saturday, February 6, 2010

Ihsan


Gua ingat, kali ni gua nak beritahu benda yang berlagak sikit,


Tanjong Malim dah ada Al-Ikhsan.

Hehehe.

Gua harap lepas ni syarikat syarikat konglomerat lain macam TGV, Mekdonal, Kinokuniya, RapidKL, Guardians, Chillies, Starbucks, Coffee Bean, Nandos, Subway, Manhattan Fish market, Dellifrance, Pelita Nasi Kandar, J-Co Donat, pusat karaoke RedBoxRia, dan paling penting syarikat gua bekerja akan turut beroperasi di Tanjong Malim.
Dengan cara ini baru lah Tanjong Malim maju serta dapat meningkatkan taraf hiudp penduduk kampung sekitar seperti Kg Balun, Behrang, Ulu Bernam dan Gedangsa.Peluang pekerjaan juga bertambah pesat, aliran wang keluar masuk meningkat dan gua pun tak sakit mata tengok budak budak IPT berdating dalam KFC seramai 44 kapel sekaligus.

Ahhh..tiba tiba terasa nak beli baju sukan...

15 Nasihat Ikhlas:

keyboardstuck said...

Kedai Johan la bro..baru legend cam gondol...

nama saya aslina said...

pherghh... kat kfc ada 44 kapel sekaligus? tak best langsung!! haha...

ateeka amer said...

IPT apa yang ada kat Tg Malim?

cud the ★ said...

UPSI

oranglidi said...

ya, student UPSI memang sedap dilihat. bakal2 cikgu katanya.

wanii said...

students UPSI????
malunye...walaupun ak bukan stud UPSI

noor afzan said...

haha..
budak2 muda..
bese camtu le..
KFC pun jadi..

Abang Ben said...

negara nak maju tapi fikiran rakyat tak maju2...

Apit said...

nasi kandaq pelita pun xdk ka?adula...sp lg maju nie..hehe..RapidKL kt tanjung malim..mcm pelik ja bunyi..

brat2104 said...

aku kagum ko sempat kira bilangan kapel2 itu ;p

jo said...

org kampung lu lepas ni semua boleh jadi atlit la...

Judiene said...

aku benci melihat bdak2 ipt berdating
sbb jeles takde org nak kat aku
wakakakakakaa!!

paraxixth said...

celaka! sejak gua abes belajar nie. tanjung malim dah pesat. dah ade secret recipe la. dah ade pizza hut bergerak la. al ikhsan pun dah ada!

cait. dulu tyme gua belajar, yang ada KFC tu la paling grand.lebih grand dari grand union

.::WaNiE::. said...

Rajin ko kire berapa couple dlm tu ek?

Mohd Nazrin said...

aisehh adik aku pun budak ipt kat tanjung malim ni nk kena balik soal jawab sket nihh. hehe.