Friday, February 26, 2010

Anjakan Paradigma


Ada satu kali masa duduk rumah sorang sorang bini pergi kerja hari sabtu, anak hantar rumah mak mentua, gua rasa bosan tahap nak nyanyi lagu negaraku sambil berdiri tegak tangan lurus ke paha, maka gua cepat cepat duduk depan laptop bukak intenet. Gua bukak blog gua. Gua baca balik entry gua yang lama lama. Bila gua teliti semula beberapa entry secara bacaan berintonasi, memang macam nak pelempang diri sendiri. Gua dapati kebanyakan cerita yang ada watak gua, mesti hero dia bukan diri gua. Mula mula gua fikir kalau tak jadi hero dalam cerita sendiri kira masuk akal juga lagi, tapi masalahnya sekarang, sudah la cerita yang gua tulis hero dia bukan gua..bila sampai pada bahagian bengap, bahagian loser, bahagian kalau jumpa rasa nak sepak dada, bahagian barai..dan apa apa bahagian yang tak cukup perangai,

Hah gua la tu..

Macam mana ni,

Dalam blog gua sendiri pun gua tak boleh jadi hero dan selalu pula mendokong watak sangap,

Rasanya inilah sebab kenapa makwe blog susah sangat nak hulur nombor talipon..

Nak jadi kawan gua dekat fesbuk pun mereka tak sudi..

Sekarang ni gua tengah rancang untuk tukar strategi penulisan supaya gua nampak lebih berketerampilan, berkarismatik, berkepimpinan, educated, hensem, letak gambar penyanyi korea, ada selit cakap orang putih sebaris dua, bubuh gambar taman bunga, kelihatan cool, sporstman, dan berhenti menggunakan bahasa kesat.

Errr...What do you think?

kehkehkeh

30 Nasihat Ikhlas:

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

cesdeL!

huh*

saya.L-A-N-N said...

Tak payah.

.::WaNiE::. said...

letak muka mamat jambu koreaa??

tak yah koootttt :P

AjuA said...

lu jadi hero pun kitorg kutuk gak.. sama je..

Muhamad Nazhif said...

gua x stuju kalau lu nak taruk pic org korea yg ntah apa2 tuh.yg taman bunga apa suma tuh,lg gua x stuju.


gua rasa,penulisan lu yg skang nie pown dah ok lar...

tanpanama said...

hang da kawen la brader, mana la makwe nak hulur nombo tipun

bebob said...

nanti lu nampak terlalu trendy pulak...
aihhhh....

crazy_labelle said...

wahahaha... jangan... nnti reader biasa lu akan larik... wa salah satu...

fndrocka said...

lu punya profil belah kanan ni pun bengap..

macha_sezs said...

ghentikanle.

haha~

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

punca utama watak cikgu kuala kubu...bila watak dia diubahsuai sikit mungkin nombor talipon rosmah pun lu dapat kot..

starsyeea said...

ehehe...klako lak rase n3 neyh...penuh semangat waja ke arah perubahan...;p

tingkatkan usaha anda!

.o r k e d. said...

orked da tuka url.[http://orked-mukhsin.blogspot.com/]sila update (:

zack zukhairi said...

lu da ada cikgu kuala kubu, pasal tu saham lu tak naik. hakhak.

matamata said...
This comment has been removed by the author.
matamata said...

ana setuju dengan anta / sempena maulidur rasul..

Dany Quecera said...

barai jgk.......

jo said...

dah tu, tak bleh la lu pakai kepala blog sembang kencang..

aku seorang Temah said...

letak gmabr mat afrika lagi mantap..
mamat korea ape barang..
itu budak tadika fateem suke la..
:)

Akulah Shy. said...

aku setuju dgn 2,3 cmnt kat atas tu.

Tak payah taruh pic korea taiwan or taman serenti bagai.
Alih skit watak cikgu kuala kubu dua tiga ketul, aku jamin 48 ketul number fon tergolek.

I want to lose weight said...

I think..

Tak payah laa wei..
Nanti dah takde pulak org nak copy paste entry lu wat forward ke serata alam

Mista Blogga said...

i don't think so!
haha..

Apit said...

bkn slalu hg duk jadi hero ka?nnt buh ak lak jd hero..hehe...

chomel said...

masaklahnye.. anda sudah BERKAWEN la enchek.. mane mungkin anda akan dapat itu nombo tepon...

Mardiha said...

bro, lu buat cmna pn tetap fun!! tukar style tgk, nnt kitorg komen kaw-kaw punya..

brat2104 said...

kalau ko letak nama ko jadik hero, letak gambar sebagai hiasan, mesti aku ingat ko tgh cerita pasal org lain..

be urself je..

aBoi said...

hero tak semestinya sentiasa best...

Nur Wajdan said...

mcm siot... tak payah la

Anonymous said...

aku nak bagi korg duit nih.SUMPAH x tipu..FREE je.

Daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh??Please..please..TRY je..
X paksa korg join..just try n tgk sendiri..

mari sertai saya di catcheyes jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini,

ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..banyak tu .. awak tak nak ke? JOM la JOIN saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah
mencecah 50,221orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh.




2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..
6.Anda wat confirmation gn tgk kt email kowg.. Ok siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
http://www.catcheye.com.my/?r=73050

2.lepas sign in klik Goto panel
3.Anda lihat akaun anda ade RM1 (bonus) dan link anda.
4.Copy link anda dan gantikan link saya ini dengan link anda.
5.postkan risalah saya ni ni buletin myspace/facebook & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab
benda ni percuma dan REZEKI ..TAK RUGI APE2 U,TRY jela....
J0MLA J0IN.. =)
DAFTAR KAT LAMAN WEB BAWAH NI...
FREE JE...XTIPU...

http://www.catcheye.com.my/?r=73050
Catcheye.com.my | A different approach to advertising
www.catcheye.com.my
Catcheye is an online advertising platform where we reward everyone for viewing ads. Earn reward points by viewing our ads, which can converted into cash or other prizes.

encikchekodok said...

hahha,,
ok gk,
kaw asek2 jd loser je,
aku sokong niat suci kaw ni,

err,cikgu kuala kubu xmara ke, :)