Thursday, December 10, 2009

Malam paling rare


10 Disember, 2005 - 9.34 pm


"Sah?"

"Sah!"

"Sah!"

Gua meng-Alhamdulillah dalam hati...(sambil sengih tajam ke pintu bilik!)

****************

10 Disember, 2009

*Happy 4th Anniversary untuk diri gua!!*

++
++

Fakta Kawen:
1. Kenduri belah pengantin lelaki,dan kenduri belah pengantin perempuan..jatuh pada tarikh dan hari yang sama.
2.Barang hantaran paling rendah diri : Seluar Dockers bundle yang baru pecah guni.Bini gua mengamok gila.
3.Album kawen??..lu orang tanya Fateem, dia yang in charge.Last sekali gua tengok 5-6 keping gambar dah selamat tejelupok dalam tong mainan.Cedera teruk.
4.Kos kameraman sebanyak rm150 - Bini gua kata "Kita bagila bisnes pada kameraman kampung Lubok Salak..kesian dia"..dan hasil tangkapan gambar kameraman tersebut memang sungguh mengesiankan.
5.Gua sembahyang Zohor masa bilal tengah ejas mikrofon nak azan Asar.Sibuk bersanding sampai ke laut.Astaghfirullah..
6.Kaler Tema - ..tak terpikir pulak gua nak bertema tema.
7.Stoking gua koyak kat ibu jari - Ahh bukan orang nampak benda dalam kasut.
8.Masa makan beradab..Udang panjat nenas,ayam golek,siakap tiga rasa,daging korma..semua gua suap masuk mulut tak pandang kiri kanan dah.

Ok...nombor 9 ni paling buat gua hampa

9. Gua kumpul duit beli aircond Sengheng potong gaji bulan bulan,bubuh dalam bilik pengantin.Malam pertama gua lepas menikah..gua tutup pintu..petik remote aircond Sengheng..petik petik petik petik!!!.petik lagi...sampai subuh dia tak boleh On.Macam pundek!

++
++

Malam ni,
dah cukup empat tahun gua pegang jawatan sebagai jantan berbini.

Tapi...yang buat gua rungsing lagi hairan,

Kenapa masih ramai makwe makwe dok berebut nak mengorat gua??

Gua tak suka tau....

kehkehkeh..

PESAN BUAT BINI GUA
"Gua nyaris lupa woii!..esok gua bawak lu jalan jalan naik helikopter ye"

46 Nasihat Ikhlas:

fikiranlicin said...

hahahaha..aku nanti kahwin tak tepikir lak nak atur ayat2 macam ni.. agaknya la kan...

Noorlaila Mohamed Nor said...

happy anniversary
entri ni paling sweet
sebab ada ** dan ++
haha

Fatul Akrul Ramli said...

seluar bundle? haha..

oranglidi said...

celaka punya airkond. buat hal pulak time2 genting.

lu kena bukak penutup kat aircond tu, petik suis itam. baru on.

HAPPY ANIVERSARY!

EJAS LA SORANG DUA MAKWE UNTUK WA. MANE TAU LU JADI PENGAPIT KE NANTI

iezat n hobbes said...

berpeluh beb malam pertama lu..keh3

K~UN said...

haha~
xleh blah econ buat hal.
xpergi hanimun mana2 ke sempena ke4 thn nih?
*peringatan:jgn pilih bilik yg ada econ.haha*

sidkickass said...

hahhaha..senheng tue tmpt gua kj bro.kalu nak bukak servis gua arrangekn..hahaha..selamat pengatin baru utk thn ke4!

Azrul Hisham said...

wow..tahniah bro...

Cik Dila said...

semoga berkekalan ke anak cucu..
alhamdulillah..tahniah3!

vovin said...

tahniah

B E L L A said...

tak pasal malam pertama berpeluh peluh haha

helena's said...

selamat ulangtahun!!hehe

she-G said...

:) jarang laki nak akui status die..bagus2...slamat ke akhir hayat bersama isteri ande

jo said...

bab makwe tuh gua tak boleh terima.
macam celaka..

YatieJay said...

Semoga ENcik Pidaos dan isteri berkekalan bahagia hingga ke akhir hayat.

Org lelaki kalau "nakal" sikit2 tu normal laaa....Kalau tak nakal tu yg aku musyikil...hehee...Tu yg aweks asyik mai je.....

P/s :Wedding lu selang 15 hari jek dari wedding aku....Saja nak bagitau, supaya lu pulak wish kat aku 25Dec nanti : )

Khairi said...

seluar bundle paling tatahan haha.

Anyway, alhamdulillah dah 4 tahun. Selamat ulangtahun ke 4. semoga terus menjadi abah dan somi yg mitali.

Imn said...

Fuh dah 4 tahun , ala seluar bundle tu rock . Kena pandai saving la :) haha

tentonmind said...

seluar bundle???...sempoi hikhikhik,memang rare bro

Guten Tag said...

tahniah untuk ulangtahun..

nuyuljana said...

wow. amazing.

lelaki jarang ingat tarikh2 penting.

u r so sweet.

hapi enibeseri to u n ur wifey.

ape plan malam ni?

hahaha.

just nice kan ari kamis malam jumaat.

*smugging*

rahmat said...

lu bantai aircond kpl terbang la br pegi.. haha

anifas said...

happy anniversary !

btw, kelakar !

cBonKsuNaniE said...

alololo..so Cweet (*_*)

gEe said...

hepi anniversary n hepi bday to me..heee...

noor afzan said...

nak kena kamu nih..
sian bini..

cikT said...

ko lupa tekan suiz kat dinding kot, sebab tu petik2 tak sejuk.(selalu jadik kat diri sendiri)

aien said...

slamt aniversary beb..

nasazfrog... said...

HEPI ANIVERSARY BRO...!

j or ji said...

selamat ulangtahun!

k h a y said...

happy anniversary!! =)

mAnjA said...

haha!hepi anniversary...
mmg sempoi la ko kawen ni..suke2..
org skrg bkn main lg,bajet berpuluh2 ribu..

Ms AiReEn MoHd said...

hahahah wa punye anniversary pon around da corner bro...aku tak tahan nak bace suar bundle tu..siap baru pecah guni...adoi la sebaik laki aku tak sesempoi lu brader...kalau tak aku meroyan dulu...

happy anniversary brader...sian bini lu...p bawak mkn pasang lilin ...

Kaseh said...

happy anniversary beb!

++ a d a ++ said...

hepi annivessary~ :)

a kl citizen said...

assalammualaikum fdaus

tahniah ...
ada lebih kurang secara puratanya 46 tahun lagi untuk ditempuh bersama....

good luck

maya amir said...

pundek tul sengheng.. gaji bulan2 sudah kene potong ape kes? suh sengheng taja pakej bulanmadu sempena ulangtahun ke4 ni bro sebagai ganti rugi..ngeh ngeh ngeh..

p/s selamat ulangtahun ke-4!

Ella said...

happy anniversary..

semoga jodoh u and wife berkekalan ke akhir hayat,.,.

Mie Master^G said...

hepi eniverseri utk lu gak....

harukhichi said...

haaha congrat bro..
you are so sweet ingt benda2 ni semua. :p

ayobkelubi said...

selamat ulang tahun beb!

long live samseng tg malim!

Anonymous said...

gla babi ko brader..
mmg gua salut lu..
haha

nonMember said...

so takdak aircond lah ek malam tu? adeh lahHHh *gelak*

happy anniversary to both of you!! .. semoga dipanjangkan jodoh dalam sama2 mencari rahmat dan redha Allah swt.

AWOLscholar said...

naik heikopter wat pe bro..jenjalan naik jet pejuang hizbullah la..baru rare n cool..

Nur Wajdan said...

Hmmm 4 thn kawen dah anak 2. akak kawen 2005.. aisey... 4 thn jgk tu.. apsal anak akak baru sorang?.. tak buleh jadi ni...

nmz said...

wah
selamat ulang tahun buat fdausamad
semoga berkekalan hingga akhir hayat
:)

suka baca fateem nakal nakal nih..hehe
bykkan la entry dia..haha

superb girl said...

haha...
so sweet..
bley2 je aircond 2 nk buat hal..
da la tgh cuak..ye la..mlm pertama la ktakn..huhu..
anyway..hepy anniversary!!
semog brbahagia slalu..