Wednesday, November 25, 2009

Wawasan Pendidikan


Ni nak setel macam mana,

Kalau dari aliran UPSR nak lompat terus menuju ke puncak boleh?

Gua yang ada PhD ni kalau terus sandang jawatan Pengetua agak agak lepas tak?

Sapa nak tolong jawab ni?

Mawi boleh jawab?, atau gua perlu tanyakan pada akak keregrofer?


26 Nasihat Ikhlas:

Mie Master^G said...

waaaa...wawasan yg sungguh cemerlang....

lu miskol je akak keregrofer tu...

Ir. jakionline said...

Bro. Mintak kopirite untuk fesbuk gua. Lu tak bagipun, gua dah ciplak.

Khairi said...

gile ah hhaahha.

artis skang aku xkenal pon.

pablo said...

pelan pendidikan nasional, saya misti pilihhhh!! kahkahkah :))

noor afzan said...

kalau lepas upsr boleh masuk 'bintang kecil'

Sang Harima said...

ye, lepas upsr bleh masuk bintang kecil..
tp masuk tomtom bak pun orait gak..

jo said...

peh!
bulih maju cepat la kalau macam ni..lepas upsr bulih terus menuju ke puncak..

momguess said...

hahaha
ank aku baru 14 tahun
ni kalo aku tunjuk kat die nie mesti die cakap
belaja pandai2 dpt phd pon xgune kan ibu
sbb semue g "AKADEMI FANTASIA"
apo den nk balas???

senang, panggil rda said...

Bintang Kecil pun ada. Membaca tak tahu, tapi lagu boleh hafal.

Anonymous said...

AF pun leh pakai topi konvo and jubah..superb lagi dia punya reception.

-d.i.y.a.n.a @ RiangRasa- said...

BOTE!!! SYABBAS BETA...

puterajejawi said...

hehehe...abis kalau semua orang tak kira tahap mana pendidikan nak masuk AF...nanti sudahnya ramai la artis kat meleisia ni..sampai satu masa kalau kita baling batu...akan ada artis yang kena...cuma tak tahu dia tu dari AF musim ke berapa...secara jujurnya...saya cuma menonton AF masa Mawi saja...lepas tu tak tengok-tengok dah...hehehe

2nd head prefect said...

akak keregrofer tengah pantang..takleh jawab

cikot said...

lepasan UPSR masuk tom-tom bak je ..

Ries Lee said...

macam mane nak lahirkan generasi pemimpin kalau masing2 sibuk nak jadi artis semata2 nak glamer...

fndrocka said...

marilah ramai2 kita ubah pelan tu

Qib Zieman said...
This comment has been removed by the author.
Noorlaila Mohamed Nor said...

lepas upsr ada idola kecil

helena's said...

haahhaha,,kelaka pulak,,

saya de dip jek..agak2 bleh jdk engineer?

ferumnori said...

lepak sudah...
bukan semua kejayaan diukur melalui pendidikan...
hahaha!

MissA said...

parents zaman skrg, bangga klau anak dpt msk akademi fantasia. sanggup golok gadai jual tanah..dia plak menangis mcm nak rak bile anak terkeluar..tak paham btul

zf_zamir said...

bro,

punya bangang sistem pendidikan negara kita ni, kuno sebab masih pakai sistem zaman hammurabbi nak mintak merdeka dulu..

kita sediakan sumber manusia ikut pasaran, bukan sediakan manusia yang akan sediakan pasaran!

bila pasaran dan sendat, tu yang semua meroyan nak jadi artis!

Adam said...

Hang bercakap macam orng ade ilmu.
Bengap!

AleXeNdEr reEz said...

haha..flame2...ni nk jd kes lg nih...adam mne plak...

..tak name real a wei..kecut pe....snang sket nk kne tumbuk kang....

haha...

Nur Wajdan said...

hmm tu baru AF... jgn lupa ada banyak choice lagi.. idola kecil, idola besar, starz LG, gangstarz, malaysian idol, OIAM.. to name a few... itu belum masuk gadis melayu, wanita NONA, jagan lupa lirik, so u think you can dance dan tah apa bala lagi tah...

djambu puadovich said...

pelan pendidikan nasional lu mmg terbaik la bro. nak cilok gamba boleh? tq :)