Friday, November 27, 2009

Qoorban

Sempena Hari Raya Qurban tahun ni,

Gua pasang niat dalam hati nak mengerjakan Haji tahun depan.

Langkah pertama yang akan gua ambil sebelum naik kapalterbang pegi Jeddah ialah pergi isi borang daftar Haji di Pejabat Tabung Haji cawangan Tg Malim.

Orang kata boleh buat potong gaji bulan bulan.Rasanya lima puluh ringgit sebulan sudah memadai.

Kalau duit potongan tak cukup, gua ada bekap plan.
Gua nak jual blog SEMBANG KENCANG secara auction.

Alaahh..
Sarung tangan Maikel Jekson yang takde apa sangat tu pun boleh jual sampai satu juta,
inikan pula blog gua yang dianggap sebai pusat ilmu dan peradaban manusia oleh para ilmuan terbilang seperti Paul Krugman, Edward Murrow, Ozzy Osbourne dan Ustaz Ali Berdakoglu (sekadar memetik beberapa nama dari beribu ribu nama).

Gua jual Lapan juta ringgit senang senang je rasanya.Kehkehkeh.

Orait,
Semoga niat baik gua mendapat pertolongan dan keberkatan.

Assalamualaikum.

NOTAKAKI
Gua ingin mengucapkan selamat hari raya Qoorban pada:
1.Pembaca pembaca blog gua yang beragama islam di Eropah, Amerika Latin, Asia barat, Timur tengah dan benua Afrika.
2. Para translators yang bersusah payah siang dan malam mentranslate entry entry gua ke dalam pelbagai jenis bahasa yang gua sendiri pun tak paham.Gaji lu orang nanti nanti lah gua bayar.
3.Pembaca pembaca di Malaysia.

21 Nasihat Ikhlas:

eL said...

selamat hari raya aidiladha untuk fateem, ummi & abi fateem. Fateem ada adik ke? Lupa lah.

cHeRyNa PiReS said...

Selamat Hari Raya Aidiladha. bro.
Semoga bahagia di samping keluarga.

Sorry tak dpt taip banyak.
Sakit mata.

Love,
Sha.

Ries Lee said...

selamat beraya bro...

FdausAmad said...

El:
Ada.Nama adik Faseeh

Cheryna:
Love,
Fdaus
(Bdk bdk STF ramai betul berebut gua,kehkehkeh)

Ries Lee:
Selamat selamat..

2nd head prefect said...

gua sokong niat lu

Luca De Ketiak said...

korban ayam leh ke?

gondol kata leh?

Azrul Hisham said...

salam aidiladha...semoga niat gi haji tu tercapai nanti... :D

ikhqoi said...

Apa kate lu announce kat blog utk sesape taja lu gu haji.

lu kan tok guru pondok buruk lu di tanjung malim

itu lagi afdhal ape. balik hajik lu still leh operate blog lu ni

Nur Syaza Azrudin said...

ceh.pembaca ostro xdpt ucapan.

slmat hari raya qorban.

Fatul Akrul Ramli said...

selamat hari raya

nmz said...

selamat hari raya aidiladha utk fdausamad dan keluarga:)

j4l4k said...

Kerana taat dan patuhnya Ibrahim demi kaseh sayang kepada Ismail lalu berlinang air mata Siti Hajar... Salam Aidul'Adha untuk lu fdaus Ahmad sembang kencang...

bal said...

kalau betul2 nak...siapkan RM9k, pastu contact aku. ni serius. halal punya, bukan ikut pintu belakang

♥chentaMAYA™ said...

slmat arie raye korban~

Nur Wajdan said...

ceh... ucapan kat pembaca di malaysia dok last sekali tu... tak appreciate kitorang langsung :p...
cik adik..
50 sebulan, lepas setahun baru ada rm600... nak beli tiket apa? cukup beda tax flight je tu... ke main meresap2 jer.... almaklum la tok guru... 600 tu tukor ke syiling beda nak sedekah kat budak2 kat sana nanti

noor afzan said...

selamat beraya..
semoga niat bro naik haji dipermudahkanNya..

paraxixth said...

celaka.best lepak sini..tanjung malim kerja apa? takkan kerja tf je kot?

gua nak lepak sini sahja

PROFkusut said...

harap rancangan Mengerjakan haji terlaksana.. amiin :)
salam singgah

Anonymous said...

ko ni sembang memang kencang !!
patut ah tulis blog je...
mmmmm.....

ikhqoi said...

dia duduk kat tanjung malim.
kerja engineer petronas kat kl
mantap ooo

aloy_paradoks said...

selamat ari raya korban..