Monday, August 10, 2009

KENDURI AKIKAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Gua nak jemput lu orang datang kenduri di rumah gua hari Sabtu ni lima belas haribulan Ogos.

****************
Tajuk Kenduri : Kenduri Akikah anak perempuan gua,nama dia Faseeh Fardha.

Tempat : No 51, Jalan Bernam 7/3,Taman Bernam Baru,Tg Malim

Jam : 12.30 sampai 3.30...Siapa mengada ngada nak datang lepas Asar gua bagi makan maggie saja nanti.

Pemakaian : Ikut suka.Makwe makwe diutamakan.

Peta :Dalam kereta masing masing ada GPS kan?,jangan kampung sangat...

****************
Khas pada Luca,Gondol,Ayan,rakan rakan opis dan rakan rakan sepengajian gua di Tronoh dulu (gua tak larat nak petik nama sorang sorang),tidak lupa pada bloggers semua...kalau lu orang lapang lu orang datangla..

Cerita 2 minggu lepas ketika di opis.

Gua : Woihh gua nak buat kenduri akikah anak gua nanti.

Fadhlin : hahh bila tu??, lu jangan buat hal pulak tak jemput gua..tak jemput siap lu beb.

Gua : lima belas haribulan Ogos.Dekat Tg Malim.

Fadhlin : lima belas Ogos??,Aduuhh..apesal la lu buat lima belas Ogos,gua ada bla bla bla bla...aduuhhh sayangnya..

Gua memang selalu kena macam ni...

p/s: Fadhlin lu hutang gua lapan bungkus nasi beriyani.Gua tak kira....

Choww!!

25 Nasihat Ikhlas:

maryam abu ahmad said...

"Dekat Tg Malim"

dekat la sangat.. haha

Nur Syaza Azrudin said...

faseeh fardha.perh.pgl faseeh ke fardha? ish.kalau dekat,dh lame dtg.kenduri2 ni mmg laju.

oranglidi said...

fasha sandha?

tanjung malim upenye..

kirenye ni betul2 kenduri lah kan? wa dijemput ke?

noor afzan said...

saya de gi kenduri kawen la hari tersebut..
adeh la~
kalu idak nak juga tgk faseeh fardha kamu tuh..
huhu~

she-G said...

lawa name...tp nak macam name plakon jer...pemes gitu...leh gak singgah umah...makam2...basuh2 pinggam..wahaha..selamat duit dari banje adik konvo

BajuKurung said...

Faseeh Fardha, sowi Akak x dpt dtg.. (ahaks!! AKAK..)

api said...

sdap siot nme ank lu....
tanjung malim????
sori r bro,aku dating time tu...
:p

Luca De Ketiak said...

Pemakaian : Ikut suka.Makwe makwe diutamakan.

gua pernah nampak ayat ni kat blog PP!

nasib baik lu anta jemputan khas utk gua n gondol. kalo x mmg gua boikoit!

NuR said...

sedap nama baby..
lain dr yg lain..
apa maknanya bro?

uiks..
nmpk gaya memang tak pegi..
jauh...
hukhuk!

NenekPenne said...

ai konferm tak dapat datang...my mum yang dok bandar lain datang mai ke bandar i dok sekarang..ha ha ha..

ada jodoh, kita bertemu jua... *i'm not referring to u but to your dotters...* ha ha ha...

sEmut said...

boleh hisap rokok?

CiK AiDa said...

alohhhhh...jauhhhhh tueee!tak pe2...aida doakan smoga kenduri tue berjalan lancar..aminnn

FdausAmad said...

Maryam:
kalau dah dekat datang je la..

Syaza:
Lu kat Australia duduk diam diam

Oranglidi:
Lu baca ke tak ni jemputan gua

Noor Afzan:
Lu ni sama macam Fadhlin...

She-G:
Hah,bunyi macam datang..gua tunggu

BajuKurung:
Tak dapat datang bagila duit sket

Luca:
Taik lu..bawak makwe makwe sekali

Nur:
Lu kat mana?,Mesir?
Makna gua tak pasti

Nenek:
Referring to gua pun takdak hal..

sEmut:
Lu nak hisap ganja pun gua izinkan..

CikAida:
Arghhh..!! alasan..

budakdarjah6 said...

gua da siapkan menatang ni.

so pembaca2 sembang kencang, jgn lupa join.

http://kuizdarjah6.blogspot.com/

Noorlaila Mohamed Nor said...

alaa jauh
next baby laa
:p

a kl citizen said...

terima kasih atas jemputan.
tapi sayang tak dapat hadir....

kalau tidak
boleh memasang telinga
mendengar sembang kencang bersembang...

langkasuke said...

sori bro.. gua telan air liur jelah hahahaha...

[ o k e d ] said...

gua da soh bebe gua dtg..nnt die bwk oked..leh kwn ngn fateem

Mr.LO said...

alamak..jauh la bro..buat ar umh dkt sket.hehe..bpe kambing tumbang nti??

Ainur68 said...

Tahniah sebab dapat baby baru. Apa2 pun selamat berkenduri!

Liliyuli said...

alamak! wa dah terlepas sudah..

BajuKurung said...

pidomat: baby x pndai smpan duit.. gua tkut ayah dia kebas.. gua x konfiden ngan ayah dia.. xpe, gua smpan kan Rm10/tahun, lu bygkan klu anak lu umo 10thn (bru gua bg).. byk bukan?

princess_eryna said...

gua baru berangan nak g... tp smlm gua da g ipoh laaa... so, x dpt laaa nak join lu punye kenduri-kendara....

balqissy said...

tg malim dekat sebelah PJ,kan? kan?

aireeNaneza said...

owh..tak dpt dtg...slamat beraqiqah...sgt jauh...