Saturday, July 11, 2009

Gua nak komen: Ni Kerja Sesat!,..Nauzubillah..


Dah banyak kali Encik Shitter buat perangai dengan gua masa gua nak naik LRT di Masjid Jamek.Hari ni gua nyaris hilang ketenangan...

+++

(Saya dulu kerja Kerani Am gaji 700 je sebulan..Tapi setelah saya menemui bisness yg amat menguntungkan ini,saya sedar rezeki tuhan amat luas..dengan sekeping azam,berkat pelaburan sebanyak rm100 dlm bisnes ini, saya mendapat pulangan lumayan.Hanya tak sampai 2 minggu, sekarang saya menjana 2 ribu dlm masa 1 hari..anda juga boleh berjaya seperti saya,mari saya tunjukkan caranya..hubungi saya Encik Shitter di 012-4456xxx)

+++

1)Gua nak cakap satu saja:"Encik Shitter..Pungkoq hang lah woii!!"

2)Hari ni dah seratus kali..Sekali lagi lu buat kerja tahan tahan gua tengah jalan kaki kat Masjid Jamek semata mata nak suruh gua baca kertas kertas lahanat macam kat atas sana..sumpah gua lempang lu depan orang ramai!,

Apa masyarakat Malaysia ni dah hilang akal semua berangan boleh dapat duit senang senang macam tu?,Hangpa gila..?

Tapi gua rasa..ramai jugak yang dah masuk geng gila ni..
Tolong jangan jadi bengap sangat!

p/s: Entry ini agak emosi..Tapi gua tengok society hari ni memang dah screw-up tahap gampang,otak semua korrupt, pikir nak kaya esok lusa.. tapi malas kerja..berangan saja yang banyak!
Lagi jadi bengap,ikut pulak hasutan setan macam iklan kat atas.Kerja Sesat!!

30 Nasihat Ikhlas:

phakdee said...

hahahaha
baru ada mesej blog mcm ni

Miss Izah Mohamed said...

woah... sabau2.. bawak bertenang ye encik..
tp klu da slalu dia duk sekat2 tu bikin hawt gk laa kn..
mayb dia igt dia tahan org berlainan.. pdhl org yg same je.. hurm

api said...

btol dowh...
elok ko lempang je mnusia penipu cmtu....
mrosak masyarakat je...

Mr K said...

Malaysian. sentaiasa nak benda mudah je..

TisHa said...

lu ni tak bole rilek ke. gua lg panas... gua rasa gua ada komen kt entry lu arituh tak bole plak. dah r gua slamber tinggalkan catia gua tkontang kanting donload cam siput... kan gua da kene layan blog.. bencik ah... eh apehal emo kt blog lu...

gjiEsaLim said...

bro...ngucap dulu pastu br lempang...ahaks...

ASE1 said...

baik gua jual kek , lagi byk dapat untung ...

a kl citizen said...

sabar...
tak bole bakar kertas tu depan dia..?
ala..ala demonstrasi?

mmmm... memang bengap, kalau dah kaya raya, buatpe edar kertas lagi?

nick lavender said...

huhu..taw xpe..bengap punye org..kpd sluruh rkyt malaysia..sedarlah diri anda..jgn pandang belakng..

Luca De Ketiak said...

bro, yg kopi tertindas dgn rm5k yg lu letak kat gua tu mcm mirip dgn benda yg lu dok marah ni ja?
mcm2 manusia, ada nak kaya cepat.
ada yg nak jadi famous dgn menulis blog.
ada yg dengki n nk jd top smpai nak jual blook free.

amcm? mkn dlm x?

eRza said...

tula..moral of da value...jgn percaye apashja tanpa usul periksa~

kekayaan halal xblh dtg sekelip mata tanpa usaha yg gigih~
melainkan secara haram~

NenekPenne said...

bukan senang nak senang
bukan susah nak susah...

Precious said...

Uihh ... marah yer!! Haku pun naik takut. Makk .. tolong! Tapi memang lah kan. Mana ada shortcut to wealth ... syok kat wati, mungkin ada lah kott! Uihh, jangan marah ye ...

norain ishak said...

rase mneyampah tengok iklan camnie..
pelik betul la camne leh kaye ngan cepat..sengal~~

janggout said...

tu semua benda karut. modal sampai beribu pun xtentu dpt pulangan lg. inikan serat je

Rose Harissa (NORA) said...

tak pernah percaya benda2 camni...

*alhamdulillah... kenyang dah... mekasih jemput kenduri...:D

littLe_kiwy said...

suda d follow.
amin.
doa pn suda.

Luca said...

jangout.. kalo lu letak kt gua rm5riban, dalam sebuln gua bg blk rm7140. lu x caya? lu tanya pidomat.

chentaholic said...

bgus..jgn hamik peduli semua kejadah tak leh pakai tu. cerita poyo semua nak manis. cerita tang kuar peluh susah payah lelong cite manis time cari customer, taknak lak cite kan. Orang camtu layak kenang libas kaki Naruto Shipuden barang sekali dua. Baru diorang bisu.

paRi-paRi sYurGa said...

okeh... gua pun nak jd emosi mcm lu. gua pun hangin gila babi dgn org yg mcm ni. cm celaka benda ni smua! sorang member gua dh masuk benda ni.. steady ke ntah pebenda ntah. cam kimak. ayat nk bgegar2. siap ckap silap2 nti die boley kawen saing gua. tp smpai skrg gua takde dgr heboh die nak kawen ke hape. bodoh!

joabdullah said...

giler la...pape pom
kip up a gud work..heeh

nora bahari said...

pakat semua nak kaya.
esok kalau jumpa lagi orang macam ni, habaq ja kalau dah kaya sangat, apa kata bagi je duit tu kat lu. biar sama-sama kaya. tak payah dok riak buat iklan untung itu ini.

Ejump said...

hahaha gua sokong..
gua spatah haram pn xpecaye keje2 cmnih..
bukan ape..tkot keuntungan yg dapat tuh xhalal..
yela cm ambik kesempatan atas usehe org len..
abg aku yg engineer dok keje siang mlm pn baru dapat 1ari 1k..

sambalgesekanaknogori said...

Duniawi semua tu.Nak kaya cepat memacam taktik diorang buat.

Al-Kaput said...

gua setuju!!
bukan senang bikin senang..
dan senang giler nak jadi susah..
susah2 sangat jadi sederhana..
simpan duit lebih dalam bank..
baru senang nanti masa susah..

Ieda said...

jgn layan iklan camtu...cam poyo jer..mana la leh senang cepat camtu jerk...tapi aku yakin...ramai jer yg join..(sbb malas nk usaha) naper la manusia nie rakus sesangat nk kaya cepat?huhuhuhu

aien said...

ceh mmg rmai nk jln seng tnpa usha tuh...ade pulok ekln yg kate sbuln ye leh dpt puluh2 ribu n hmpir ratus2 ribu

kalo gitu laa pndptn rmai org kt mlsia nih...flow duit kte dh x stabil dh lorrr......

Hidemichi said...

"Jom Join Kitorang!"

Afzainizam said...

salam singah ke blog kami sila tingalkan komen http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

pu3syakira said...

gantung signboard kat leher 'HANG DAH BYK KALI TAHAN AKU!' mesti mamat tu paham :p