Sunday, July 19, 2009

Entry KemasKini Penuh - Gua nak Mintak Maap..

12.55 pm

Ayah dan ibu gua baru tiba di hospital.Di luar,Jalan Tun Razak sudah sesak semenjak subuh.Jalan Binjai pulak di tutup.Polis dan FRU ada dimerata rata tempat sekitar hospital Prince Court.Orang terlalu ramai.Pelawat pelawat yang datang ke hospital terpaksa menjalani pemeriksaan ketat di luar bangunan hospital.

Bini gua yang masih lemah jadi risau.Kes bom seperti di Jakarta mungkin sedang mengancam salah satu bangunan disekitar bangunan hospital yang gua duduk.Gua bagitau dia,jangan menggelabah..takdak apa yang seriuss.Gua tak bagitau hal sebenar.Gua tak bagitau yang orang ramai dah besesak sesak memenuhi jalan Binjai sana.Doktor yang sepatutnya bertugas shift tengahari pulak dari tadi tak sampai sampai, sangkut jammed sejauh Jalan P Ramlee.Itu cerita dari nurse yang yang menguruskan bini gua.

Pengarah Prince Court panggil gua depan Labor room sejurus gua selesai meng-Azankan anak perempuan gua yang baru jenguk dunia.

"Lagi ada Fax urgent untuk Encik Firdaus ni".

Gua teliti isi kandungan kertas fax tu.Gua buat nota sedikit atas kertas fax tu lalu turunkan tandatangan.

"Lu tolong pegi fax semula to that number now!"-Arahan yakin terbit dari mulut gua.Ada berbunyi Inggeris.

Keadaan di luar masih agak kelam kabut dan tak tentu hala.Gua tarik napas dalam dalam.
kepala masih ligat berpikir macam maca gua nak selesaikan masalah yang gua langsung tak terduga ni.Ibu dan ayah gua yang letih mengharung kesesakan manusia sebentar tadi tak berapa nak bercakap.Gua paham mereka penat.

"Lu dah post gambar baby kita di Fesbuk?,post dalam lu punya blog sama jangan lupa"- Bini gua dalam lelah gagah bertanya secara mendadak.

Gua diam sekejap.Nampak gaya gua kena berterus terang.

"Gambar baby kita tak boleh masuk Fesbuk..tak boleh masuk Blog"- jawab gua bersahaja.

"Kenapa?,tolongla pegi update,tadikan lu dah amek pakai kamera henset?,"-Bini gua tanya lagi penuh kurious.Mungkin dia berasa pelik mendengar jawapan tergantung gua.

****
Gua sambung lagi..kali ni jawapan gua lebih terang dan bercahaya.

"Gambar baby kita..gua dah jual dia punya hak eksklusif pada OK! magazine kejap tadi..OK! nak beli USD10 juta" - Lancar gua susun jawapan.

Maka pahamlah bini gua,kesesakan yang sedang menggila di luar sana bukanlah kerana Bomb,bukan juga kerana pasukan ManUtd atau apa apa hal bercorak hiburan,ia disebabkan keghairahan orang awam,stesen stesen Tivi,stesen stesen radio,wartwan,journalist dan paparazi dari seluruh dunia yang datang ke KL semata mata nak tengok baby perempuan gua secara live sambil mencuri snap gambar beliau barang sekeping dua.Perangai yang memang merimaskan gua..brengsekk!!.Masa baby pertama gua tiga tahun lepas macam ni juga dia punya liputan.

Ini yang buat Gua malas jadi artis tarap antarabangsa!

36 Nasihat Ikhlas:

CoklatChips said...

Boleh tahan jugak ko punye femes.
Haha.
Tahap2 beckham.

madame blossom said...

congratulations firdaus. :) mana kenduri dia?

Noorlaila Mohamed Nor said...

wahhh
kayaa kayaa
eh nnt uplod dlm ni jugak yea!!

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

hahahah..congrats2!!

siapakah namanya?

zaira fitrah said...

hehehe... popular r sgt tu ek.. anyway.. tahniah ye encik..

azleya in the house said...

pemesnye dye...hik3
papepn, tahniah k bro...
sape nmenye???
jgn lupe post gmbarnye dlm blog k...

qishie said...

nnt kalo aku kawen..aku nak ber 'lu' 'gua' dgn laki aku gak la...cam best je..haha

a kl citizen said...

adoi.. ni mitos semata2...
update gambar kaki je xboleke?

ini q i L L said...

tinggi tol angan2 2
hehe

A.I.S.Y.I.T.E.R.U said...

Tahniah!!!

syahidahariff said...

ceit!!ingat ape da...haishh.kasi suspender betul lah..hahaha..btw, congrats big daddy..
:))

mrs-ab said...

alhamdulillah, dah selamat
congrats!!!
send my regards to ur wife :)

NenekPenne said...

tahniah...
nanti lu kaya, gua pinjam duit sikit mahu langsai hutang kad kredit.... ha ha ha..
gua seriyes ni....

cerpelai said...

Sampai bersusun nak ambik gambo anak ko?
Ko cas jelah sorang sepuluh.. Lama-lama diorang malas nak layanlah nanti.. Pasal duit manusia ni jadi kedekut cam siput sikit..

~imm~ said...

kenduri mana kenduri? nk pi tumpang mkn ni.

Medi said...

haha..bro,lu patut buat satu novel thriller la.

btw, tahniah bro

FAD ARIFFIN said...

hampeh lu! anyway, congrats!

Nadee Mingo Mingo said...

congrats weh!
hahah , poyo ja :p bluerk

queensyams said...

Congrats Bro!!Bini lu kisah tak kalau geng opis nak dtg melawat?

Luca De Ketiak said...

gua da berkenan satu nurse kat situ, lawa. so mana2 laki yg berbini, sila dtg tanpa istri anda. ada chance ngorat nurse! tp jgn ngorat buah ati gua! wah!! declare terus!!

pu3syakira said...

wah3....
apsal tak mintak E!NEWS buat liputan skali?
baru gempak sket gmbar bby girl tu.. :D

api said...

cm siot......
da bleh 360 kt tb3....
congRats bro...
p/s:lu yakin ke lu azan tu???
:P

aien said...

bb gurl yek...tahniah tuk komu hohoho...

Lilis said...

Waa...baby girl...
Napa rasa cam tiba2 je tak sabar nak kawin w'pun umur baru 19??

Pasni nak ajak bf I kawen la..
pastu leh dpat baby girl gak...
hehehehehe

Congrats bro...

princess_eryna said...

lu mmg kuat prasan laa bro....

criestz said...

Gua nak ajal lu dtg makan kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa.

copy paste je nie.. sape nye ayat ntah... =P

criestz said...

ko sengal la bro..
muke ko ade diorg nk amek x??

xpe2 ak bace cite ko pecaye nye tidak..
aritu jln piramli jam coz ade sowg makcik tue tu die naek beskal angkot 2 guni tepong..

pastu bwk laju2 kt jalan pastu keta dpn break emegency pastu nnk tue tu tkn break depan (break diss) pastu terangkt la taya blakang die pastu nnk tue tu ciom la bontot keta tu sbb break x mkn walaupon tyr blakng terangkat.. bersepah2 la tepong diudara..

org blakng lak pompuan mude baru dpt lesen.. die gabra die nk tkn break trtekan minyak.. pastu keta melambong ke jln sebelah lnggr lori sampah smpai terbalik lori tu.. sampah pon bersepah2..

keta blkng lori tu plak keta mesedes xnk la lnggr smpah tu tkot keta kotor so die tnggu la makcik cliner kl sapu blk smpah tu.. bau busuk semerbak pon naek tu psl sume org lari2...

tu la cite sbnar die.. lu slah prasan nie..

pape pon slamat hari bapa..

-d.i.y.a.n.a @ RiangRasa- said...

poyo giler.... pengarah Prince Court la plak.....
aku ingat wife ko branak kat PC - Pengkalan Chepa!!!

Hidemichi said...

woi...meh hah sejuta!hoho

eyza said...

wa..tahniah2..mst cute baby 2 kn..huhu..pepon smoge bebahagie k..jgn lupe wt knduri doa slamat lak

kentutberdarah said...

hampeh !!
punye la siyes gua bace td...
eh ank lu lagi top dari anak era pazira ek?
mantobb ah !!

Aisyahumairah said...

tahniah!baby girl...jadi heroin nnti..

buaya said...

salam ziarah...
dijemput menjadi follower sy yer..

www.buaya-merah.blogspot.com

Afra Yuri said...

haha..nice post.so funny

noBody said...

wakaka...ye2 je lu ni bro..
anyway tahniah kat wf u.. cz berjaya mengadai nyawa demi lu bro :P

GadisBerstokinBelang said...

aha