Sunday, May 24, 2009

Keperibadian Gua Di Soal

Ada kutu send message thru online chat FB, dia tanya gua..

(tanya ke sound ke..gua xtau lah)

"Apesal sikap awak tak konsisten?"

Gua tergamam sambil pura2 cool.Intelektual sungguh soklan nie pikir gua spontan.

"Apa yang tak konsisten nye nih?" gua reply balik secara 'open ended question'.

lama gak gua tunggu dia respond. bedebar2 dada ni..mana la tau gua buat salah silap kat dia ke sebelum2 nie.

"Kejap2 awak siriuss, kejap2 awak poyo cm bagus sgt, kejap2 cam ustaz,kejap2 cam budak takde budi bahasa..awak ni bekas budak sekolah agama,tapi tak sangka macam ni" . Dia balas balik masa gua tgh tahan debar debar tue.

Waahhh!!!..Gua kedu beb..apa jadah pulak ni? - bisik gua dalam hati, debaran kian meningkat.
Gua tarik napas merilek kan diri.Gua cuba kontrol.Air teh sejuk kt tepi laptop ni pun gua telan dah rasa mendidih.

"Camne awak boleh buat konklusi cenggitu kat saya?" - Gua tanya dia ngan sopan.

Dia balas balik:
"Saya baca semua notes awak kt Facebook,cara awak tulis kat kawan2 awak pun saya baca.Saya kenal awak dulu rasanya tak la mcm perangai awak macam kat Facebook tue..tak sangka betul"

Gua cuba maintain steady.Dah takde debar debar masa ni.
Lalu gua reply ngan cara saikologi sket:

"Abis awak nak saya buat cam mana?" <-- Perghh..!! masa ni sumpah gua rasa cam tgh gaduh suam kuku ngan makwe gua masa dulu dulu.

"Gunala bahasa sopan bila tulis apa apa" - Kutu ni membalas balik ngan feeling ustazah.

WoWWooW!!

Baru gua nk reply..makwe balakang gua plak sound tepet:

"Abang menggatal ngan makwe mana pulak ni?"

"eh..ehh bukan la..nih ha ada 'stalker' tgh nk bekenalan". Gua kaver baekk punya.

"Sudah sudah la tu bang..ateem dh tunggu tu,abang sambung ajar dia dari hurup 'Ain".

"Orraaiitt" - balas gua.

Sebelum disconnect, sempat gak gua reply kat kutu tu simple:

"STFU!!"

12 Nasihat Ikhlas:

IZWAN SHAHMIN said...

Let us be ourselves.

Continue thinking too much how people judge us is never ending. We can't satisfy everyone anyway, so choose to satisfy ourselves.

BTW, you are what your are, a unique person, as what she said, which is true, Quote"Kejap2 awak siriuss, kejap2 awak poyo cm bagus sgt, kejap2 cam ustaz,kejap2 cam budak takde budi bahasa" Unquote. (subjected to whom you are conversing with)

I like the way your are.

Tan Sri said...

huh..knowing botesux...ehehehe. xper bote. secibai-cibai ko, aku bangga dgn tahap blogging ko. mantap especially citer ko isi diesel kt voltron ko wahahaha.

FdausAmad said...

Pak Wan - Thanks..yeahh it just me!, weh apsal lama tak nampak kt Pudu?

Abg Chai - Gua no komen because you are my next target!!..haha

BOBrina said...

hahahha .. biar betol wehh ? damn2 :D

fndrocka said...

syok gak ada org nak bg komen dari perspektif stalker cenggitu

j.amyemeelea said...

muahaha...KISS betol ler lu peh jawab. super pengsi! \m/

Anonymous said...

hehehe....

dah gubra la tu...
jangan2..awek lama time sekolah dulu X....:D

pisangemas81

||Cik Aida|| said...

STFU tu ape?

Lynn Nasir said...

sHUT tHE fUCK uP

mell aziz said...

haha. gua apa ade hal klaw org kata gua teruk pun. blog gua, bukan blog dia kan? haha. adeihh.

terbangz said...

heheh..jauh giler gua backtrack blog lu ni bro.sekeping sekeping entry lu gua layan .mmg layan.kalu ada button like kat blog ni cam kat fesbuk,gua 'like' blog lu ni. stended ar,ada owang suke, ada tak suke apa kita tulih.tapi..pedulik ar.lu tulih jer ikut stail lu.ramai layan aper.

penjejak.mimpi said...

Salam.

Blog kite, so sukati kite la nak tulis ape kan? Peduli la dengan orang lain..

Kalo de orang yang tak puas ati, suh die wat blog sendirik..