Wednesday, January 2, 2013

Darjah Satu



Hari ni, hari pertama Fateem darjah 1. Kelas 1 Hijau. Sekolah kebangsaan Tanjong Malim. 

Aku tahu dia steady.

Aku pesan:
"Hari ni, sila mulakan jalan yang menunggu kau anak..ini, namanya jalan pemanusiaan"
Nanti kau kan jatuh, baju kau kotor, kau berkelahi, kau berkawan, kau berkongsi bekal, kau bermain,kau berlari, kau tertinggal buku, kau terlupa kerja sekolah, kau kena denda, kau berhibur, kau gembira, kau menangis..semuanya akan berlaku atas nama pelajaran..maka raikanlah!.
Selamatlah, berbahagialah, Semoga kau menjadi manusia yang Hamba."

Steady Fateem, steaaadddyyy!!



















16 Nasihat Ikhlas:

x L S x said...

InsyaAllah... semoga terpelihara drpd dugaan dunia.

Zinedine Zaiddin said...

Tang nasihat tu power.

Wan said...

kalau fateem jatuh,jerit kat dia

"kemon fateem,cuba lagi,try harder!''

selamat berdarjah 1.kat sekolah sini siap panggil badut datang,bagi budak-budak tak menangis datang sekolah

mama meah said...

suka sgt dgn ayat2 itu..teringat balik zaman sekolah...semua itu adalah perjalanan hidup..

Syazwancdm said...

Goodluck fateem.

bro, aku tertarik dengan entry pasal Icity tuh.

aku dah gi hari tuh.
nasib tak masuk snowalk.

aku bayar Rm10 je untuk entry.
aku gi dengan dua orang kawan, sorang orang shah alam, sorang lagi datang dari sarawak.

yang dari sarawak ni teruja betul bila masuk Icity.

aku pulak buat cool macho je sebab tengok tempatnya macam tempat budak budak.hahaha.

kawan aku dari sarawak ni, ajak aku main dua tiga game jugaklah..

tapi bila tengok harga..memang fak mahal..taknaklah..aku pow member aku..hahahha..

malas pulak nak komen panjang panjang.tapi POV aku.memang Icity cekik darah.

kau try hantar benda ni kat mana mana forum newspaper..

bagi orang kampung sedar.
okey?.


faiq said...

hehe..nasihat ats pengalamn skolah dulu

Anonymous said...

steady lah fateem.bgn lawan kapitalis.haha

Zu Ismail said...

pergh..darjah satu.. emncabarr .....betullah apa yang ko tulis tu..seme dia akan lalu...

speedrider said...

Steady Fateeeeeem!!

Pala Maldini said...

Bro, sorry..

apa maksud ayat ini ?

"Semoga kau menjadi manusia yang Hamba"

Aku tak boleh tangkap lah...

Anonymous said...

maksud dia jadi hamba kepada sistem2 yang ada.

Huraizah said...

Semoga menjadi anak yang berjaya dunia akhirat...semoga menjadi ibu bapa yang berjaya dunia akhirat jua...doa untuk semua ibu dan bapa..:-)

Akhirat said...

kihkih.. Guru Beso Fateem ayah saya!:)

Kalau kena marah dgn cikgu, meh ngadu dengan akak.

Akhirat said...

kihkih.. guru beso ayah saya!:)

Fateem, kalau kena marah dengan cikgu, meh ngadu dengan akak :D

Boneka Tak Sakit said...

comel je fateem

Juhariah Johari said...

Salam kenal dr mama.
Thg baca buku tu. lawak gila.
Budak2 mahaad tercari2 buku ni.ramai yg baca. tapi pinjamlah.
susah nak dpt buku ni. kena order di MPH, 2 minggu baru dpt.
ok.Moga bermanfaat semuanya.