Monday, August 22, 2011

Punatt


Pagi tadi, dalam pukul 10, ketika matahari baru naik tunjuk muka, bersama 2-3 ekor burung kelicap terbang mencari rezeki di ibu kota Kuala Lumpur, gua buka fesbuk.

Pot pejabat yang baik membolehkan gua bukak fesbuk sekali sekala sambil buat kerja.

Tiba tiba, gua terbaca status kawan gua Punatt atau nama IC nya Ihsan Adli. Gua jadi berdebar debar.


"Terima kasih kepada kawan kawan yang mendoakan saya..semoga kalian mendapa rahmat Allah dan dipermudahkan segala urusan"


Hati gua berdetik;
Apa sakit pulak si Punatt ni?, tak lama dulu ada dia beritahu gua dia demam demam, kejap demam kejap ok. Tapi itu 2-3 bulan lepas. Namun bila gua hitung hitung balik, dekat 2 bulan juga gua takde kontek kontek si Punatt ni. Aishhh takkan lah demam dia tak surut surut lagi.
2 minggu lepas masa arwah Khalis meninggal pun dia tak ada.

Gua jadi tak sedap hati.

Tanpa perlu berfikir panjang sangat,
Gua terus komen pada status Punatt.

"Punatt ko sakit ke?"

Status yang Punatt naikkan baru berusia satu jam. Jadi gua harap dia masih berada di depan fesbuk.

Gua tunggu...takde reply...

Gua tunggu lagi...takde jugak..

Tunggu lagi...pun tak ada..

Tiba tiba ada sorang kutu lalu di belakang, gua kucar kacir minimize kan window fesbuk dan maximisekan window outlook.

Dalam pada berpura pura yang celaka begitu, muncul satu notification di window fesbuk.

Ya. Notification itu datangnya dari Punatt.
Gua telan air liur. Hati semakin berkocak risau.

Pap!, gua klik mouse ke status Punatt tadi.

Gua baca tulisan Punatt satu demi satu:


"Semalam Besday aku la..tak larat aku nak cakap terima kasih satu satu"


Gua hempas laptop ke lantai. Malu ya Tuhan punya Malu.

15 Nasihat Ikhlas:

fatt said...

hahahaha....pasni jumpa dia kena pakai helmet full-face

bact. said...

Punatt bikin panas betul pagi2 neh

Ina said...

hahahaa... think positive! hehe

(the naked writer) said...

niat baik, hati jahat...

Afikah Aziz said...

ahaha gelak ika bace ni,bukan men erk risau last2 kwn tu bls ckp semalam hr lahir kui3x..errr sian laptop jd mangsa kwang3x :P

xuk said...

dier punatt kan lu bro!

Hidemichi said...

padam cepat komen lu tu....malu wei. dah la tak ucap birthday

-hazen said...

hahahahahahahah....

ameer zaaba said...

Hahaha..sabar, lain kali kene selalu2 la check birthday org kat fb tu..

Anonymous said...

hahahahha...hai la punat,..bikin suspended ajer....heheh

♥ p a a n i ♥ said...

haahahahahahahhahah!!!!!!

Kemat said...

Punai betul Punat nie..hahha

zmah said...

Hebat penangan PUNATT...

lavender harum wangi said...

kahkahkah, part hempas laptop tu mesti tipu kan kan kan?

sha83@kaizer said...

kesian ... terpedaya ek? haha