Thursday, May 12, 2011

King of Berulang



Nama penuh : Tan Kok wei

Nama samaran : Mr President

Nama manja : lolo

Jawatan : Presiden Persatuan Berulang cawangan Tg Malim - KL

Pekerjaan tetap: berulang naik bas Tg Malim - KL - Tg Malim hari hari

Pekerjaan sampingan : Teknisyen di Plaza Hotel, Kuala Lumpur

Pengalaman berulang : 27 tahun

Pertama kali buat kerja berulang : 14 June 1984

Pemandu bas feveret : Manov Sivarajah A/L Kunasegaran (1984-2009)

Bas feveret : Syarikat Tg Malim - KL (626), ABH 5435

Pot kegemaran : seat tengah belah kanan tepi tingkap

Pengalaman manis berulang : Dapat tekel 3 makwe Teressa 1987-1989, Siew Ling 1992-1995 dan Miss X 1997

Pengalaman pahit : Tahan kencing sampai terkencing jugak sikit masa hiway tengah jammed

Artis feveret : Sharifah Aini

Hobi : Naik bas

Cita cita zaman kanak kanak : Menjadi pemain badminton negara

Majalah kegemaran : Gila Gila dan Alam Perwira

Warna kesukaan : Purple gelap

Tarikh lahir : Rahsia

Makanan kegemaran : kuih baulu

Minuman kegemaran : teh dangdut

Rancangan TV paling disukai : Knight Rider

Motto Hidup : "Jangan putus asa..dan jangan tido dalam bas"

12 Nasihat Ikhlas:

Syafiqah Sabki said...

haha siapakah inih?

republik n9 said...

muka legend ni... nape pau yik mun x masuk list?

Tishya said...

ko tabaikk haha betul ke apek ni.. tah mane2 lg gamba apek ko amik nii

fatt said...

teh dangdut?

jap aku nak bygkan camne rupa teh dangdut ni.kih kih kih...

shahrin yusof said...

peghhh sempat lagi interview tu :D

Pojie said...

:)

MohdIzwan said...

terbaik la..

Kap said...

buat kawan hah.

zhafransyah said...

nanti lagi 10 tahun gua plak buat cerita pasal takafulman ulang alik tanjong malim-KL...

Maryam Kamal said...

post mcm ni diklasifikasikan dalam kategori post yang mana pembaca tak tahu nak komen apa.

cuma, kalau ada button like, dah lama gua tekan.

bhai, bila nak letak button like tu? bila dah like oleh facebookers, mesti keluar kat wall diorang link belog anda. secara tak langsung, belog anda makin pemes apabila aktiviti tuan FB tadi dilihat oleh rakan-rakan FBnya. makin ramai orang bukan belog anda dan makin ramai orang mengelike! bukankah ianya sudah menjadi promosi belog yang hebat?

sekian, komen tak tahu nak cakap apa. terima kasih.

HA said...

perghh..king of the king. cayalah.

Anonymous said...

wakaka..yg pling x tahan kenangan manis n majalah kegemaran..hahahahahah..trbaik!!