Thursday, September 9, 2010

Beraya di rumah gua


Esok hari raya,,

Gua akan berhari raya di rumah gua iaitu di Tanjong Malim.

Apa yang menarik, kami sekeluarga akan menyambut hari raya di bawah kadar sederhana.

Rumah gua tiada ketupat atau lemang, tiada nasi himpit cecah kari daging, tiada serunding ikan, tiada soto dan rendang, laksa johor jauh sekali. Mee rebus lagi la jangan harap. Pendek kata, hari esok akan sama juga macam hari hari biasa yang kami lalui sebelum ini.

Mujurlah minggu lepas gua ada beli tat jem dua balang. Cukuplah buat petanda raya.

Lepas sembahyang raya gua akan jengok fesbuk sekejap, punch card orang putih kata.
Kalau rajin sikit, gua ingat nak update blog.

Hidup ni kena real ....real!!

14 Nasihat Ikhlas:

chentaMAYA said...

amboi! xde ke ketupat kuah kacang? hee

Freakuensi said...

mak aiikk..ini betul punya minimalis. tak beraya kat rumah family ka?

speedrider said...

selamat hari raya bro. Raya gua tak ceria bila baju sokernet belum sampai. cheewaahhhhhhh!

macha_sezs said...

lu jalan kaki dari kl sampai tg.malim ke semalam?

keh keh keh.

zan said...

Camne nak real kalau eja hidup pun kantoi! kah kah kah

FdausAmad said...

speed - baju on the way

cha - gua tumpang orang

zan - cilakak!, gua makin teruk!, ye ye gua betul balik.

Lann Shaukani said...

Pehh. Lu raya tahun depan jela bro. Grand sikit.

Dzuu Haniin said...

bro. selamat hari raya lah..taqaballahu minna wa minkum..rasa soleh ckit.

fndrocka said...

apahal jadi camni firdaus?

Muhammad Hussaini Khairudin said...

Ko memang kelakar la...

AMMOSHAM said...

ini bukan tahap real ni. lu dah masuk tahap mekanikal-hidup-pulus-akhirat

gee carmen said...

sempoi...
selamat har raya :)

-aPi- said...

mesti lu plan makn kat umah jiran2 ni kn????
hihihihi...

slamat hari raye bro....

:)

I want to lose weight said...

Sama laa raya Tg Malim jugak..
MUAK giler rasa..

Dok Tg Malim..
Hari2 lalu lalang Tg Malim..
Raya pun Tg Malim...