Wednesday, March 17, 2010

Masa Lampau

Ryu vs Ken : Pertarungan sengit di USA

Buat aboogen - ibu jari kiri tekan anak panah kanan anak panah bawah, ibu jari kanan tekan butang atas belah kiri.

Buat Oooyugen - ibu jari kiri tekan anak panah bawah anak panah kanan, ibu jari kanan tekan butang atas belah kiri jugak.

Buat jek-jek-abooojek - ibu jari kiri tekan anak panah bawah anak panah kiri, ibu jari kanan tekan butang bawah belah kiri.

Koordinasi jari kena teratur, reflek kena laju jangan lembap, mata fokus, mulut tak payah bising. Nak jadi handal paling koman latihan intensif mesti 5 jam sehari, 3 jam belah petang, sambung lagi 2 jam belah malam lepas habis drama swasta. Konsol mesti ready depan tivi, wayar audio/video siap siap cucuk, joystick lilit pada konsol, katridge 8 in 1, 4 in 1, 2 in 1, 200 in 1 jangan bersepah jauh sangat, malam masa berlatih, siang masa bertarung, lusa melecet jari dan segala kerja sekolah sila pergi mati!.

Hasilnya?, Gua tak dapat pakai cermin mata tebal dengan rambut sikat tepi, serta gua haramjadah tak kenal langsung John Grisham tu sapa dia. Padan muka.

20 Nasihat Ikhlas:

Anonymous said...

1st!!

fndrocka said...

2nd!

kitadanwang said...

korang ingat ni pertandingan ape
nk bg komen 1st atau 2nd
sampah sial komen sebegitu

mira ellyna said...

4th hahahahahaha,,,
game wa xreti bro haha

LANN said...

Game Street Fighter ni terbaik ah. Brader takde review Contra ke?

:)

TerraKota said...

" malam masa berlatih, siang masa bertarung, lusa melecet jari dan segala kerja sekolah sila pergi mati!."

Ayat ni memang macam celaka..

hhahahahahahaha...genius!

-aPi- said...

ni lme pnye citer ni,
zaman nitendo bru nk bertapk...
aku pon ponteng skolah sbb nk main bnda alah ni....

huhuhu....

sebelas said...

kalo main game nie masuk silibus kbsm kompim skor A punya nie...hahahahah

aBoi said...

John Grisham tu sapa? kenapa aku tak kenal jugak..

CikMelur said...

chun Li adalah watak kegemaran semasa bermain street fighter. comel bila menang. lompat2 ta henti2.

auww

yummien straggy said...

oh man..
sangat sangat mengimbau..haha!


setujuk dengan LANN..contra jugak harus masok dlm list game utk direview..

Khairi said...

aku suka blanka. bila blanka isap otak chun li nampak mcm blanka romen chun li. gila stim time tu.

Mista Blogga said...

haha..
bro, tak nyesal ker tak pakai cermin mata tebal dengan rambut sikat tepi?

zan said...

tekan butang anak panah? butang atas?
main depan tivi?

takde yang lebih menginzalkan selain daripada bermain Street Fighter menggunakan joystick dan 3 button bertindih di dalam arked yang penuh dengan bau rokok & bau colok..hahaha

zan said...

John Grisham - A time to kill. Jenuh wa nak carik adaptasi filem buku ni..

FdausAmad said...

Zan,

part kena ligan polis gua kena tapis..takboleh bagi semua..

kah kah kah

shakinah said...

rindu sial!
haha

JohnJenin said...

Dulu game street fighter ni nak main sekali 2 kupang ja. la dah inflasi. at least 5 kupang. Pakcik minat ken sebab abukim dia kaler merah berbading ryu kaler biru. :P

~ ReD ~ said...

lama x main street fighter

Akulah Shy. said...

John Grisham, mak aku pminat setia. Jgn ckp A time to Kill.
A time to Live pon dia ada.
Crita2 koporat ni aku mmg x boleh ngam,