Sunday, March 7, 2010

Baling dalam longkang taik


Dulu stail letak depan masjid, negara islam tak goyang lagi...

Kemudian layan area tong sampah..negara islam masih ok!

Bubuh dalam tong sampah, siap bakar sampai rentung...negara islam kekal negara islam.

Barua barua, sundal sundal dan nakharam nakharam sudah tak tahan dengan kekuatan negara islam

Lalu mereka baling pulak dalam longkang taik, woww!!

38 Nasihat Ikhlas:

Tun Teja said...

x paham la ..cber detail skit

Anonymous said...

Manusia dajjalll!

Bunuh bayi dah macam lastik cicak.

Oh yaa..cuma aktif dalam negara islam:)

oranglidi said...

1 malaisia

Anonymous said...

rasa2 mesti sunyi blog ni kalu lu masuk 'dalam' .. :D

hati2 brader..
cakap siang pandang2,
cakap malam jeling2..
[terbalik ehh? ntah! lantakk la!]

;D

Luca De Ketiak said...

anon!

ada orang macam lu la negara islam jadi negara islam terbaik.

nak cakap sket pun takleh?

sket2 "masuk dalam".

bodo ape?

nawal said...

masuk dalam tu ape?

Anonymous said...

masuk dalam longkang taik.. Muahahahahaha

cBonKsuNaniE said...
This comment has been removed by the author.
cBonKsuNaniE said...

SengaL Gler..
nak Publisiti murahan Je derang Tuh..
JauhkanLah..NauzubiLlah~

Muhamad Nazhif said...

1Malaysia...

Rakyat didahulukan
Pencapaian diutamakan


x pown

Nafsu didahulukan
Maruah diutamakan...


nge ngeeee

putera aftus said...
This comment has been removed by the author.
..nOWa.. said...

mengandong anak haram pun salah kerajaan ker? ni la jadi kalau kita asek nak tunding jari kat orang lain bila sesuatu jadi dalam kain kita sendiri..bewatch our kain and kain2 adik pompuan dan adik lelaki kita semua..kita pikirkan macam mana nak atasi masalah ni bermula dr rumah..

*aku cakap sikit kang kata aku pro gomen..1 malaysia banned aku

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

umat akhir zaman..

10tonmind said...

1Malaysia...ye ke?

FdausAmad said...

err...tiada unsur 'blaming culture' dalam entry ini..

ehh makwe yang nak kena sebat tu dah kena sebat ke belum haa?

Dashing Days said...

memang bagero itu orang..! belum la bro..makwe tu baru ngadap tngku mahkota pahang..tak lame lg la tu

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Aku macam sokong Nowa dlm hal ni.
Entah bila korang nak salahkan diri sendiri pun aku tak tau..

Cuba tanya diri sendiri, kalau korang nampak satu kapel ni duduk berdua2an yang boleh mendatangkan syak, agak2 apa korang (dan aku) patut buat?

Cegahlah dengan tangan, kalau tak mampu, dgn lidah, dan kalau tak mampu jugak, bencilah dalam hati. dan itulah selemah2 iman.

Soalan aku simple je. Takyah cerita korang nak pegi berdakwahlaa. korang (dan aku) ada tak buat perkara yang SELEMAH2 IMAN tu? Iaitu membenci perbuatan tersebut dalam hati?

Kalau benda yang selemah2 iman pun korang tak mampu buat, then level apa iman korang? (dan aku jugak) Oh, lupa. ni semua salah kerajaan. sebab apabila nak naikkan kelas ugama, bajet disekat, tiada bajet katanya. Sebab itulah iman korang (dan aku) jatuh ke tahap lebih rendah dari selemah2 iman.

Korang (dan aku jugak) belajarlah dulu tentang tanggungjawab diri sendiri sebelum salahkan orang lain ye. Benda ni bukan salah gomen je. Mak bapak, adik beradik, kawan2, jiran, (dan aku jugak) takkan lepas dari tanggungjawab. Bukankah manusia (engkau, aku dan mereka) dilahirkan sebagai khalifah di bumi ini?

Sekadar memberi pandangan. Mudah mudahan kita semua mendapat manfaat daripada entry dan komen2 di sini.

Luca De Ketiak said...

anon..

lu tak paham ni..

kena banyak lagi tadah kitab.

dok bagi ceramah tapi tak paham ape orang cuba sampaikan..

o.klah. lu betul. kami 1malaysia (dan gua jugak) salah..

celaka. takpenah2 gua komen smpai 2 kali kat tempat pidomat. ni sume lu punye pasal lah anon.

owh maaf. tertunding kat orang lain lagi. 1malaysia (dan gua jugak) mintak maaf sekali lagi..

MrWickedSoul said...

rilek bro smua,
wa pminat luca pnya blog n blog bro pidomat.nway
lain org lain perspektif.
so chill smua.
1st time komen ni =)

Akulah Shy. said...

fuh, isu hangat.
anon atas luca, ko punya iman mesti tinggi sikit dri kitorang ni kan.
sbb terlintas dlm hati ko nak ckp mcm tu.
aku respect ko ni.tinggi2 ni.
so apa kata ko mula dlu.amacam ? HAHAHA

jo said...

baik gua tak payah komen.
dah lain macam je gua tengok ni..

terrakota said...

Ok je entry ni..

fakta.

Memang negara ni negara islam kan?

Anonymous said...

Dalam gila makna..

gua rasa, apa yang penulis nk sampaikan,

Macam mana sebuah negara islam (negara islam contoh pada negara islam lain), boleh mengalami masalah pembunuhan/pembuangan bayi yang yang banyak dan di merata rata.

gua agak je, betul ke penulis?

Anonymous said...

ape mslh dgn entri ni? bg gua, tkde mslh lsg. Yg benar ttp benar, yg slh ttp slh.. Ade yg mrh coz lu py entri ni berbau politik, tp gua back up lu coz lu ade hak nk nyatakn pendapat lu. Pd yg tk suka, sila blah. Polis bz psl politik, tu yg tk smpt nk banteras jenayah.

Awek tu blm kna sebat. Dgr cite, pemerintah negara Islam nk ampunkan dosa dia.. Huhuhuhu, gua pn tk th cmne dosa dgn tuhan blh di kawtim oleh pemerintah..

sEmut said...

gua dengar sekarang siapa minum arak sultan bleh ampunkan. tak payah sebat sebat. keh keh

negara islam my ass

reen_sofee said...

org kite memang hebat tang benda benda cenggitu.

tang pelajaran lingkup.

syabas!

nurulfive said...

mmg celaka lah budak2 skang. gua dah jd konfius salah sape.
kang gua pulak yg kene hantam sini. biar ah yg kata ini salah sendiri, takda kena mengena dgn gomen..tp kalo yg tau, tau lah.
dlm erti kata laen..semua ada pengalaman masing2, dan tau apa yg lu org(termasok gua juga hehe) comment sini.

pape pon kes buang baby, pukul anak, dera sana sini, minum arak mcm minum teh tarik, alip ba ta pon tak knal, hmm...ye itu semua celaka.

aripsamat.... said...

negara islam?........ye ke?

nama saya aslina said...

oiii~~~ simbolikkk~~~

hajarr said...

aku tak percaya langsung malaysia negara islam. hanya agama rasmi malaysia je Islam.

Khairi said...

aku bukan tak nak komen fdaus, bila aku komen takut jd panjang lebih pjg daripada entry.

seb baik lu dah tak kuar tajuk mlm haha.

hei aku ada baca anon nyer komen tadi katanya takleh nak salahkan gomen, sikit2 nak salahkan gomen.

pekejadah ntah.

habis tak salahkan gomen nak salahkan sapa? Tun Mahathir?

Bukan la salahkan tu maknanya 100% gomen salah, tapi "MOST" portion goes to the gomen lah bhai. Susah ke nak faham benda ni?

Bila lu jd pemimpin, semua rakyat nyer salah atas kepala lu, tahu dak?

Tp org sekarang ni punya suka mahu jd pemimpin lobi juta jutaan.

Bila seorang manusia 'isolated' fasiq, dosa dia localized bhai. Kau tanggung pe ko buat.

Tapi bila pemimpin fasiq, dosa dia tak localized lagi. Semua downline nyer dosa, semua naik ke kepala kau bhai kalau kau tak berusaha untuk amar makruf nahi mungkar. kalau kau dah buat semua tu tapi still rakyat jahat mcm sialan, lu lepas lol. sikit math je bhai.

Owh, kerajaan dah buat masjid byk2 lol. itu amar makruf nahi munkar lol. lol!

chow.

Anonymous said...

aku sokong cakap khairi!
mmg pemimpin zaman skrg nk sgt jadi pemimpin tanpa sedar ape yg diorg kena tanggung sbg pemimpin...dosa2 rakyat sume atas bahu dorg nt..
sdgkan zaman dulu, berat hati mereka nk pikul tanggungjwb jadi pemimpin tuh..
nape skrg sume org sebok nk jadi 'pemimpin'..sume sbb nk kaye cpt..nk lobi itu ini..heh!

-A-

Pari Dalam Tin said...

rakyat Mesia memang prihatin.
patut pun ada org bimbang dgn perkembangan blog2 ni..

:)

Qmal said...

'Cegahlah dengan tangan, kalau tak mampu, dgn lidah, dan kalau tak mampu jugak, bencilah dalam hati. dan itulah selemah2 iman'
-ni hadis yg kalo nk dibahas panjang giler...tp as individu mmg la takat selemah iman leh diterima...tp rasenyer kalo gomen takat selemah iman kut..sedang kan kuasa dlm tangan diaorg kompem la kene cegah ngan 'tangan'=kuasa yg ada

bina Islam dlm diri pastu dlm family pastu dlm masyarakat n lastly kompem dlm negara...tu la guna blaja sirah Rasullullah s.w.t. smua blajar pandaikn..so xyah la nk citer pnjang hal ni plak.

eyra said...

dah main tak reti pakai kondom...yg pompuan lak tak reti makan pil pencegah kehamilan..

aik asal perlu salahkan kerajaan....
nafsu sendiri salah sendirilah...

MAKCIK REHAN said...

Gua rasa, lepasni kerajaan 1 Malaysia kena buat longkang bertutup rapat.

nur_nj said...

ayooo... panas sungguh komen2 kat sini.. tumpang lalu...
saya bdk baru belajar... heheh

rakuban said...

pencuri mncuri salah pencuri la?bukn salah gomen kn?klo ad yg jwb ye...ak xheran la isu anak luar nikah ni bukn salah gomen.