Thursday, February 4, 2010

Tugas Tugas Khas


Tiba tiba, sedang gua buat graph entah apa apa di muka laptop, Queen tanya gua:

"Malaikat Jibril buat apa haa?"

Soalan kacang nak mampos.

"Menyampaikan wahyu" - gua jawab pakai pengetahuan masa darjah dua yang masih tersemat kemas di kepala.Tak payah google.

"Maksud gua..sekarang?" - Pantas Queen meyambung.

+++++

Gua runsing. Rasa menyesal pula tak kerja jadi ustaz.

25 Nasihat Ikhlas:

Frodo Baggins said...

>>____<<


WAKAKKAKAKAKKAKA
apakah kencang giler soklan!
hahahhaa

Frodo Baggins said...

lu kene bagi tazkirah malam jumaat kat Queen .. ekekekke

oranglidi said...

eh, queen tu zaujah anta ka?

gini sheikh,
malaikat2 ni ada tugas2 khas dan tugas2 am.

kalau jibril contohnya tugas khas macam lu cakap tu.
tapi bila dah tak ada rasul dah, beliau kembali la tugas biasa2 dia.

iaitu.. beribadat kpada Nya.

[betul ka ustaz?]

Frodo Baggins said...

betul ... setuju kata lidi


hehehhehehhe
dulu2 kahar ahmad mgkin ada
malaikat imaginasi beliau


>>__<<

joegrimjow said...

berzikir kpd ALLAH
kan ada jugak dalam silibus darjah 2 bnda ni
hehe

dila said...

wah..orang lidi ni orang masjid jugak rupanya..

tengs for the info..
aku pun baru tahu..
jahilnya...

jo said...

oohhhhhh.....
(mulut ternganga membaca penjelasan daripada orang lidi).

cud the ★ said...

cayalah OL!!
saspek2~

crazy_labelle said...

http://id.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080531031254AAo5S6z

hm...

nama saya aslina said...

saspen dowh!

Fa-T said...

kencang jantung punya soklan...

Fa-T said...

kencang jantung punya soklan...

paiseh said...

lu tak cuba gugel pula?

apei said...

ambik lu... hahahaha...

Anonymous said...

lu punya blog sebiji mcm pipi yapong. lu tiru ke?

FdausAmad said...

Yes. Gua tiru!,

boleh kita berkenalan?

noor afzan said...

malaikat izrail apa tugasnya pula?

insaf saya..=)

oranglidi said...

Bodo punya anonymous. kalau pidomat tiru, mana mungkin pipi link blog ni.

rilek pidomat, lu ada suppoter ganas macam wa!

lenkali tabayyun dulu sehabis mungkin anonemes. baca sampai habis sesuatu blog kalau lu nak kuarkan statement. setan.

Syukie said...

x bape paham la..queen tu suruh buat ape sebenar nye???

FdausAmad said...

lu lidi kalau gua tak nampak muka lu dekat maskara esok malam..siap!!

err..kirim salam gua pada brader krenmaut.

Frodo Baggins said...

>>___<<

ni fes time wa baca lu nyer statement ganas dajalkan org lidi!! perghhh tabik. anon, apsal ske tuduh org copycat? dunia blogging ni luas ... jgn sempitkan minda. soklan x leh blah sungguh!


errr ... mgkin lu bley tanya soklan yg sama kat pipi. chill arr ... blog cari kwn maa bukan cari musuh. lainlah kalau lu nyer blog stry sal politik yg siang malam gadoh x abis!


ekekekek .. wa meroyan!

oranglidi said...

nak ke maskara macamna, wa duk sangkut kat tronoh ni ha.

lu jangan main2 mata sangat kat rumah pena nanti. ha ha ha.

Nur Wajdan said...

Pidous... dah dah dah... takyah panas2... abaikan jer...

neway, otak akak lembap la hari ni... apsal tetiba jek kuor soklan pasai jibrail ek? apa pulak si isteri cuba sampaikan... bukan apa... kot kena dgn gayanya, akak nak tanya jgk soalan tu dekat hubby terchenta...

platypus said...

malaikat Jibril ketua segala malaikat. Itulah tugas dia selain menyampai wahyu, beribadat dsb.. tq.

Encik Boolat said...

Member aku pon pernah tanya soalan yang sama termasuk beberapa malaikat yang lain. Terkesima jugak nak jawab.