Friday, February 19, 2010

Penapis Air





Belajar tinggi tinggi sampai universiti, lepas tu ikut jalan hidup seperti gambarajah..memang Caldina lah, paling koman Toyota Wish.

21 Nasihat Ikhlas:

Anonymous said...

Kahkahkahkah....

Kahkahkahkah...

Macam lahanat..!

Anonymous said...

ni suma stail pg maple bwk laptop cite kung kang kung kang..

oranglidi said...

mlm

beautiful_rose said...

x berminat dgn sistem bisnes piramid nieh...

Tun_Teja said...

mende nih hampir menjerat ak suatu ketika dulu di tahun kedua uni..Isk Isk Isk..X sgka begitu mudah aku terjerat ngan dakyah dorank nih..alhmdulillah,ak x sempat kuarkan JPA ak tok byar mende nih

fndrocka said...

insyaAllah

fndrocka said...

lu pandai ayat makwe

Webmaster@Echam said...

Hai O????? Hahhahahah

10tonmind said...

hahaha...cam haram

adanz said...

huhuhu semakin hari aku tengok blog ni sudah condong ke arah blog MLM

Kita dan Wang said...

ko dah nk buat direct selling ker.
atau ko sebok nk perli org yang buat direct selling kat ko nie

Azrul Hisham said...

hahaha...hai-o bro???

nama saya aslina said...

takleh blah... aku dulu2 semua main register nama je...

sampai sekarang orang tu cari nak mintak duit, aku buat tatau je...

mana la aku tau join mende ni semua kena bayar...

wahahaha~~~

Khairi said...

Eh eh saya dah join Hai O, alhamdulillah masih bawa wira, tapi income. hehe.

mcm ni lah. hal ini hal berniaga. ada stail atau taktik tertentu. depa nak tayang kete besar no plet mcm bagus tu ikut suka laki tiri mak depa lah. itu stail depa. bukan stail aku atau lu, kan? hehe

yg penting meniaga ni bukan senang, tetapi untuk belajar 'menjual', kita perlu cari sumber2 ilmu 'menjual'. Ilmu menjual barang ni penting bro. Kalau lu terer jual barang, blog ni pun lu boleh jual whoaa...

berkenaan direct selling aka MLM, mmg ada kekurangan dan kelebihan dia. Kdg2 terlalu ghairah nak dpt komisyen sampai memaksa2 orang untuk join.

Mcm kumpulan aku tak. Kitorang professional, betul2 bisnes punya. Ketuk pintu jual barang punya. Kalau mmg prospek jenis tak mampu dan takde harapan, mmg kitorang pass. Takde nak paksa sampai cirit birit pakcik tu dgr ceramah. kitorang recruit ahli yg betul2 mahu saja. Dlm bisnes mlm ni ada 2 income, untung runcit, untuk network. Kalau nak cepat kaya, ha, keceklah semua orang join network, tak payah jual barang pun tak apa. tapi sistem sebegini amat tidak sihat dan kita dapat lihat kesudahannya macam mana, contoh dah banyak.

sebab itu kaalu nak coba2 terai mlm, tengok produk dia mcm mana.


Yang penting, rezeki berniaga itu luas. tak masuk mlm pun, korang kena pandai jual barang dan tahu market. kalau nak belajar, join la hai o atau zhulian atau apa2 rm10 aje atau rm30 (hai o), pergi dgr ceramah motivasi diorang, so that korang dapat idea mcm mana nak jual barang.

aku dah jual blog aku jadi novel. dah masuk novel ke dua pun. :p

meh la ke blog aku hehe. klik sini

bio aura

.::WaNiE::. said...

kekekekekekek

noor afzan said...

kene kerja kuat..
PR tuk kelentong orang kena tiptop.
baru boleh caldina sebiji beb..

Che Pah said...

Setuju dgn khairi. Apa pun yang kita nak buat kena dengan niat yang betul. Ilmu berniaga penting. kalau tak kena tipu la. Trust me. saya dah pernah kena tipu sbb takde ilmu berniaga. Skrg masih belajar & Insyallah tak mau la pakai cara derang tu yg nak tunjuk kete mewah bagai. saya nak cari duit extra pun bukan dgn cara menganiaya org lain. berniaga betul2 dengan etika2 yang betul. Insyallah. Kita buat kita dapat.

Apit said...

heh..rajin bleh r..klaw stok mls, masuk pa pun caram

Dato' Shah said...

Err... Habis tu belajar tinggi-tinggi untuk jadi hamba kepada orang ke? Dengan kata lain, untuk makan gaji ke?

MAKCIK REHAN said...

mlm punya pasai, kawan 13 tahun tak jumpa pon dia korek sampai jumpa.

ayobkelubi said...

aiseh, lu dah buat orang touching ni bang!. hahahahahah