Friday, March 5, 2010

Luca Turilli

video

Gua sekarang tengah sibuk nak menulis buku yang gua cakap semalam. Lagi 2 tahun teks buku gua masuk soalan SPM. Budak budak PMR sekarang baik beli cepat cepat sebelum buku habis.
Masa tu gua dah banyak duit sikit. Blog gua pun dah cakap orang putih, cerita hal ekonomi dan masalah alam sekitar. Tak lama lepas buku gua keluar, kerajaan terus bagi gua anugerah macam macam sampai gua naik segan sebab dalam kehidupan yang lampau gua banyak kompelin pada kerajaan. Masa tu lagi gua kerap kali travel pegi oversea mempromosi buku sambil bagi ceramah alam sekitar dan keamanan.Akhirnya, pada tahun 2015, gua jadi rakyat Malaysia pertama dapat anugerah Nobel Kemanan.

Tapi sekarang ni jam sudah menunjukkan pukul tiga petang, rasanya lebih berfaedah gua pegi bancuh teh dulu. Kalau tunggu sikit lagi ni silap silap presiden Amerika pun gua boleh jadi.

*Lagu metal dah layan line simfoni. Budak budak Italy memang perangai pelik pelik.

17 Nasihat Ikhlas:

StingRay said...

cover kena comel2..hehe..

puteri katak said...

tak sabar tunggu muka ko jadi cover suat khabar..
femes r pasni..
muahaha.. :P

aBoi said...

mak aih..berangannnnn...

meo said...

"sekali gipang,selamanya gipang" - lord baden powell

dah name pon symphonic metal...gua t'ingat zaman sekolah agame layan Athotorgh - Promaster Dieyana

10tonmind said...

luca turilli from Rhapsody (now called Rhapsody of Fire)band...promaster dieyana rules

bebudak itali mmg pelik

oranglidi said...

nobel kemanan?

keamanan woi!! keamanan!! hahaha.

jo said...

meh sini gua tampar...
dok mimpi tak sudah-sudah...

FdausAmad said...

Lidi macam cilake!

keje nak cari salah gua..

kehkeh

Anak Bapak said...

hihi....jgn asyik buat buku jer....tanggungjawab pd keluarga jgn dilupa

a kl citizen said...

assalammualaikum fdaus

akak dulu kenal sorang budak namanya mat jenin,
rasanya dia jatuh pokok kelapa masa tengah berangan macam ni lah....

hati2...k
kirim salam ngan orang rumah ya

Luca De Ketiak said...

ah akak!

gua kenal lagi ramai.

mat spy
mat raja kapoor
mat karung guni
mat magik

dan

mat sentul..

sket pun gua tak heran..

.::WaNiE::. said...

oiii oii bangunnn!! iskiskkk lama benau dia ni tidoo

Anonymous said...

aiii buku lum start cetak, dah panjang angan2nya hehehe.Tulis cepat2, dah tak sabar nak baca ni.Selit la sekali cenderahati kt buku tu nanti ye,bagi penanda buku pun orite gak.
-silent reader-

crazy_labelle said...

haha... pastu ade org offer buku lu utk difilemkan...

Anonymous said...

malaysia pn ade metalasia bos..
jngn lpe!.

Anonymous said...

drama ACA dah dikomersialkan dlm drama tv2,kan ACA tu diambil dari majalah lawak, harap2 pas ni giliran sembang kencang lak :-D

rakuban said...
This comment has been removed by the author.