Sunday, February 14, 2010

Hasutan Syaitan


Berita cakap minggu ni saja ada 4 kes buang anak..ada yang mati, ada yang hidup, ada juga yang kena bakar hidup hidup.

85% firasat gua kata, semua kes tu melibatkan kaum yang dapat subsidi, dapat biasiswa pendidikan, dapat bantuan perniagaan, dapat kemudahan pinjaman, memiliki tabung amanah, dapat tapak gerai, dapat bantuan persekolahan dan juga wang sara hidup.

Gua ingat kerajaan kena bantu sama dalam hal mensubsidikan kondom, pil perancang, serta merealisasikan hukum hudud dan qazaf.

Pilihanraya lepas ni gua nak bertanding kerusi DUN Tg Malim. Wakil parti mana kemudian cerita.
Sampai masa gua beritahu.

23 Nasihat Ikhlas:

piNky LuCiA said...

hm.. kes ni skrg makin lama makin teruk.. huhu

helena's said...

mereka tu bodoh yang buat kerja bodoh dan masih jadi bodoh.

QueEn=sQema said...

okey, set. nanti sayer tukau alamat ttp, so dat bleh undi lu bro!!! huahahahaha..

athirah_trah said...

wa vote u..wa umur dah lepas ngundi ni...

ringo said...

outrageous.dah tua nanti compem anak mereka buang mereka balik.

ringo said...

lagi satu,blog lu tersenarai dalam top 10 blog yang gua suka,ade dalam latest entry gua.sila usha.haha

beautiful_rose said...

tg.malim???
macam terbiase dgr nme tempt tuh.tempt mebesar,tmpt belajar,tmpt mengenal ape itu kepahitan dn kgembiraan.

ank kamoo mst comel orgnye kan.. =)

a kl citizen said...

assalammualaikum fdaus

baguslah fdaus
kurang2 ada wakil yang nak beri subsidi kondom...
tapi yang akak sokong sangat ialah hukum hudud tu...

api said...

gua confirm undi lu bro......
hidup lu!!!

saya.L-A-N-N said...

Apala dorang rasa kalau keturunan dorang dirosakkan begitu? Tidak disengajakan gua menangis baca berita BAYI KENA BAKAR tuh. Apa punya makhluk la tuh. Kalau dorang kena bakar macamne plak?

Fa-T said...

gua nak barang yang lu SUBSIDI!!

Seri said...

kwn kata pil perancang boleh dpt free kat hospital kerajaan. x tau betul ke tidak

noor afzan said...

kian lama..kian teruk..
semoga kite terlindung daripada perkara2 tak elok nih..

Muhamad Nazhif said...

Ape lar diorang nie.X berperikemanusiaan btol.Haiwan pown syg anak depa,inikan plak orang...


Apa2 pown,aku stuju bnar dgn lu punya subsidi kondom tuh.Kurang sket gejala buang budak nih...

ibnu dinar said...

manusia telah jauh daripada agama termasuk kita semua... Allah telah menghina kita tanpa kita sedari...

SirGeo said...

was here...nice blog anyway!

ayobkelubi said...

betul.

gua sokong sangat tentang peratusan dari lu.

mmg dari golongan yang asyik nak senang jek.

pukimak betul derang ni.

p/s : gua jadi setiausaha politik lu cukuplah...jgn amik adik beradik atau kroni. cepat terlungkup. hehehe

paiseh said...

4 kes buang anak.. kes buat cara haram pula mau cecah 400~

White Bird said...

gua akan pangkah lu bro.. jgn risau :-)

IRC CARNIVAL 2010 said...

IRC CARNIVAL 2010
21st - 24th February 2010

MOVIE PREMIERE: EVOLUSI KL DRIFT 2
First screening in UTP and Malaysia on the 23rd February! In cinema: 25th March. 3 Backstage Passes for 3 lucky draw winners! 30 door gifts for 30 early birds! Limited seating, First come first serve basis. Also special appearance by the actors... and actresses! www.irccarnival.com

WORD-WITS COMPETITION 2010
Got the wits? Test your general knowledge skills with Word Wits! An Inter-university competition. Represent your university NOW! Participants will obtain certificates from NST! First come first save basis. www.irccarnival.com

PHOTOGRAPHY COMPETITION
Love photography? Display your skills with just one snap! Irresistible prizes waiting! Open for registration. www.irccarnival.comTRAINING CENTRETroubles with assignments and projects? Come for the Online database and Citation training! Certificates from National Library of Malaysia. Only 120 seats up for grab! Hurry and Register NOW, absolutely FREE!Open to ALL! www.irccarnival.com

UTP OPEN CHESS COMPETITION
Which are you? King? Queen? or Pawns? Prepare for the BLACK and WHITE battle in UTP OPEN Chess Competition 2010! Prizes up to RM1750! Ranking points by Malaysian Chess Federation. Certificates provided. Register NOW! www.irccarnival.com

ALSO PRESENTING
-Datuk Sheikh Muszaphar Shukor
-Upin Ipin Betul Betul Betul
Come and Join us
Brought to you by Friends of IRC Universiti Teknologi PETRONAS

oranglidi said...

apa masalah IRC karnibel ni dengan lu?

.::WaNiE::. said...

ok aku tlg berkempen utk ko nanti kekekeke

mdikhqoi said...

wa jadi pengurus kempen lu..
wa tak tipu nye