Tuesday, January 5, 2010

Pengakap


Kalau masa gua sekolah rendah, dalam minggu pertama tahun baru macam ni gua dah tak menang tangan dengan perjumpaan pengakap keris gangsa. Budak budak Saint John Ambulan boleh jalan. Pakaian seragam tak bergaya langsung. Budak budak tunas puteri pulak gua malas komen sebab cek Intan ada kat situ.

Itu tahun baru yang dulu,

Masa tahun baru sekarang..entah, aktivi semua tak sentimental. Sampaikan main bola pun dah tak original.

Macam mana la budak budak sekarang main Pengakap gamaknya.
Berkhemah di mana?, taman tema?

13 Nasihat Ikhlas:

TerraKota said...

Main pengakap dekat Pavilion la kot

green said...

salam pengakap!~

haah laaa, pengakap sekarang program kembara pn da tak best, tak adventure...

fndrocka said...

main khemah2 dorang dah tak layan kut...parti lah pulak

abe long said...

pengakap skang nih anak manje
hehhe

inDah iNdrIana said...

bkn best pun pengakap

jo said...

gua puteri islam dulu. memang tak amik port langsung.

Melissa Mjb said...

budak pengakap skrg ni mmg kesian..nk camping pon bole kt blkg skola jek..kalo dulu dpt peluang join national or international jamboree..dpt tuka2 scarf or bole dpt the whole set of uniform kalo bernasib baik..akela, kami buat habis baik..adios!

Did said...

rasa2 tak bleh kot kat taman tema.
kalau ada jambatan, nnt runtoh. ada plak yg mati lemas.

aku dulu pengakap.
"buat sehabis baek"
tapi dah habis baek dah nih.
jadik jahak la plak.

{lumut} said...

mane ade hutan lg dah skrg beb...
dulu wa sebut "pengangkap"

wa rase pengakap tuh slah..hehe

oranglidi said...

teringat pulaak tepuk pengakap dan jamboree

noor afzan said...

pengakap dulu mmg best..

NenekPenne said...

i dulu girl guide....comel tau bila pakai baju tu....heeeee

eDdY said...

skank ni pengakap khemah kat padang skolah jer...
adeq gua baru join aritu...giler kesian...