Thursday, October 8, 2009

Binari

Entry gua semalam..gua cerita sikit pasal binari.Dalam bahasa orang putih dia eja binary.
Ramai juga menyalahkan gua sebab gua cerita 2 jenis manusia saja, dan bukan 10 seperti yang gua bangkitkan..

Macam ni lah..

Binari ni ilmu dia ada dalam buku matematik tingkatan lima.Matematik moden, bukan matematik tambahan.

11000111
10100
1001110

ok, dah ingat?,
cuba ingat balik pelan pelan...

Bila kita tulis 10 dalam binari,maksud dia dua (2)..

Sekarang gua dah tahu, lu orang ni semua belajar sebab nak lulus periksa SPM saja kan?Astaghfirullah...

p/s: Gua tak larat menaip dengan gaya mengaki macam ni,nampak sangat takde adab.Sapa sapa yang ada buai elektrik tu bagi la sedekah dekat gua.

26 Nasihat Ikhlas:

bungacahaya said...

Pernah belajar...

Sekarang yellek...

SPM ok. Takla sampai nak bakar dewan. Hohohohooh....

Mr K said...

Ok you got the point dude

||Cik Aida|| said...

wa ttp x faham... n x penah nk igt lak bile mase wa blaja time spm dlu

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

yang aku ingat, semua sistem gune binary kan? yang kita taip2 ni, maklumat di hantar gune 1 dengan 0 je..tul tak?

iYda Juhar said...

loh.. aku ingatkan binari tu sejenis nama ubat kurus..hehheheh

gua silap ar beb.. heheheh

piNky LuCiA said...

HEHEHE..AKU INGAT2 LUPA LAA.. HUHU.. NTAH APA YANG AKU INGAT PUN AKU TAK TAHU.. WAAA....

api said...

teh binari aku tau,
kalo ilmu hisab ni aku lpe da....

hahahaha......

meor saiful rizal said...

aah lerr..
pastu kat u die jadik algebra linear..

iezat n hobbes said...

lu try cite sikit pasal sains angkasa lepas..

Nabil Fizri said...

bersamaan bahasa dlm komputer.

Ries Lee said...

sasa la kaki ko nanti..
asyik wat exercise..

oranglidi said...

elektrikal engineering sungguh brader rakan masjid ni.

jo said...

gua mati-mati ingat pil binari jamu tu...

fauzi-maya said...

lu mmg leh goncang donia laa bro;)

fifi said...

gua d blajar binari bro mser wat diplma dlu....

Anonymous said...

patutla melilau kat blog die sepnjg zaman sejak entry yg last tu. Rupenyr nk tropong comnt kiteorg ...tektik mosad tu. Sib baik aku pnh makn pil binari tu

cHeRyNa PiReS said...

ooooo....mende alah nieh ke...

sha kena tumbuk kepala sekali...cikgu math tak reti binary!!! hahaha..

Asmoham said...

ooo.. baru la den paham. bro, bukanke no binari tu penah di gunakan dalam komputer.. kalau x silap gua matrix pnye montaj yg no hijau2 macam hujan tu pon binari gak kan? x tau la korang2 perasan ke x

Hidemichi said...

aiseh man...terkena gua!

jgn pakai buai elektrik...bergegar otak anak lu nnt!

Noorlaila Mohamed Nor said...

tak berapa ingat dah walaupun maths dpt 1 dulu
haha

oranglidi said...

skali lagi. pdhal dh bbrape jam lu wat entri ni. tbe2 4 minit yg lalu.

bawak2lah pegi masjid

..nOWa.. said...

lu enjut je la buaian adik fateem tu..tak payah kira berapa kali binari..muscle lu gak yg kental..

she-G said...

kadang kala nak paham perasaan OKU ape salah nyer...baru insap sket..
p/s : buai la anak guna kaki lak..taip guna jari..hahaha

a kl citizen said...

assalammualaikum

ingatkan citer sains fiksyen apa...

Nur Wajdan said...

dik, awat dok ajaq tangguk buai dr kecik? tu yg dok kena tangguk tak benti tu. Danish, kak tak tangguk. dari baby, kak letak ja dia dlm buai tu. biar ja sampai dia lena. senang gheja. tapi sejak dok dgn pengasuh ni terpaksa la henjut jgk. pengasuh rajin dok henjut.

Latifah said...

emmm binari ni agak ar tak leh dipisahkan dengan komputer2 tu...

lagi pening bila bila dah masuk dalam sistem bas utk binari ni.

hahahha...

binari = digital... hohoho