Sunday, June 14, 2009

Fumble Paling Busok


Gua baru dpt credit card, ibu gua kasi pinjam kalo2 ada hal terdesak boleh guna katanya.
Satu petang gua tgh 'rushing' balik ke UTP setelah 'merewang' ke Ipoh tak tentu hala.Gua pegi 'merewang' ngan sape,itu nnti gua cite kat maple,sambil pekena roti telor sama teh ais.

Masa tu gua pakai WAJA Voltron bikin.Gua rempit agak laju dalam keadaan kucar kacir sbb lampu minyak tu dah bekedip2.Risaula gua kalo minyak habis.Mau plak mati tgh jalan, konfem konfem tercalar imej cool yg gua semai sekian lama nie.

Sampai PETRONAS Menglembu, gua ngan lajunya belok sambil berhenti mengejut betul2 sebelah pump no 3.Gua bukak pintu pantas terus pegi kaunter.Ngan muka bangga gua hulur Kad Kredit ibu gua,"Tuh waja bikin kat sana..lima puluh".Gua bg arahan sambil kontrol nada suara kat makwe cun yg jaga kaunter tu.Nada suara gua pastikan seimbang supaya tak kedengaran menggelabah bila berdepan makwe.Gua pasan mamat sebelah yg nk isi minyak kapcai tu pun usha gua agak respect ngan gaya percakapan gua tadi.

Gua disuruh pegi isi minyak dulu,karang dh siap dtg balik amek resit dan kad kredit.Arahan mudah dan simple kata gua kat makwe tu dlm hati gua.

Gua angkat pump,bukak 'cap' tangki minyak.Masuk pump.Zssszz..pengisian bermula.

****
Gua hairan bila Mat Bangla cuci cermin keta sebelah pandang2 gua.Brader moto kapcai tadi pun tgk gua atas bawah xlepas.Ehh..penampilan bergaya gua td mendapat perhatian sgt ke?,
Gua balas ngan senyum2 kambing.Kontrol.. kontrol..bisik hati gua.

Dari jauh gua nampak makwe kaunter td lambai2 kat gua mcm nk bgtau 'something'.Apa barang main lambai lambai ngan gua plak ni..kontrol.. kontrol,gua tak mau tunjuk gelabah.Setakat lambai gua tak goyah beb.Gua buat buat pandang tempat lain.

Pandangan gua jatuh kepada Mat Bangla yg cuci cermin keta sebelah yang memang dari tadi dok tgk kat gua.Tak abis lagi dia pandang pandang gua rupanya.Kalo ikutkan sikap emosi mau gua tempeleng je si Bangla ni.

Ngan muka tersengih2 pulut ubi si mat Bangla ni tanya gua:

"Abg punya Kreta pakai Diesel ka?" <--pelat Bangla dia ni gua xreti nk gayakan

Gua balas:

"Lu nk kene tempeleng..lu ingat gua bawak lori balak?"

Mat Bangla terkedu kejap.
Ngan muka takut2 dia tanya lagi sambil tunjuk ke tangki gua yg dlm proses pengisian:

"Itu apa pasal abg isi pump hitam??"

(Gua dah lupa apa yg jadi lepas lepas tue....malas gua nk ingat..Cinabeng btol!!!)

21 Nasihat Ikhlas:

FdausAmad said...

Gua cross post balik entry May seperti kt atas.
Sebab ada 'revenge' susulan yang gua nak bagitau esok lusa.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

out of topic----> ohhoo.sungguh lushu kamoo anta komen. ya2. lolly tgh menyinggah ini.

p/s: chatbox plz.

Pak Chu Car (Apih) said...

bro lu memang hebat la kete lu pun hebat gak pakai diesel jap petrol.. heheheh (hangen tak) ngeh ngeh

GuLa said...

Tak cukup kencang lagi kenduri ko ni..
Aku mau kokola!

hidupsupergila said...

apa ni aku datang ingat ada makan makan tapi kau suruh baca blog je? rokok wakaf takde belen ?

green apple said...

ala lu...kata tak gabra.
baru kena lambai ngan awek dah tak tau mengeja diesel ngan petrol.

belum kena raba lagi..hehe.

Xpuasati said...

Lu belajar kat UTP tronoh kan? UTP=Universiti Teknologi PETRONAS. pastu isi minyak kat PETRONAS, DIESEL ngan PETROL pun masih tak reti beza lagi ker..huahua.. better lu ngaku jer la baru balik dari clubin belakang tesco ipoh tu jer..heheh

nasuha ahmad helmi said...

best btOl 'kenduri' ni...bagus!

The Biggest Loser Team said...

haha nak kontrol macho punya pasal petrol ngan diesel pun tak pasan dah eh..haru... anyway camne nk tambah nasik ni...lauk pun da abeh tu.. nak kokakola jugak... :P

Ivy Metaga said...

hai tq singgah kat blog sy tu, sy da pollow kamooo...

hehe....mat bangla tu mst ketawa kuat2 lepas u blah dari sana hihi

aku xhot... said...

bapak jatuh maruah ko dow

Honeydy Love said...

huhuhu.. tu lah, jgn berangan masa isi minyak.. I pun pernah hmpir nk isi minyak diesel sbb control punye pasal.. nsib baik tersedar,, mau abg sebelah ketawa. buat2 mcm marah lah. bila keta dah jalan mau i ketawa terbahak2 sengsorang.. huhu..

peridot sepi said...

ok la, lu masak lauk apa kenduri tu, ada asam pedas tak? tak pon masak lemak cili api ada tak?
Lu nak gua ajar lu menilai seni ker?

jahanam!! said...

weh mana pegi?

yaya . said...

lu 27 ? tue nyaa. hahaha. terime kasih atas invitation

SuperPosmenLady said...

suda melawat blog kamo..i polo u so u polo i..cantek??

azah said...

pe lr ko ni..sruh aku join knon2ny rmai bdk punk..
aku tgok, ko pun lbh kurang je..huhu..

Ejump said...

haha troz obehol ke krete lu bro??
hahaha...kontrol..kontrol...

anilrah said...

hahaha. klaka la. kene amik pengajran ni. :)

Leeza Rule said...

isk isk...kesian..

mdn_49 said...

kisah ni mmg legend zaman kat village utp dlu sbb fdaus aka bote mmg legend huahuahua